اصفهان به عنوان یکی از دیدنیترین مقاصد جهان در سال ۲۰۲۱ از سوی نشریه نیویورکتایمز معرفی شد.
به نقل از «آسیا اِن»، شمال قرقیزستان، مجمعالجزایر «کن دائو» در ویتنام و شهر اصفهان در میان ۵۲ مکان دیدنی در سال ۲۰۲۱ نشریه نیویورکتایمز قرار گرفتند.
نیویورکتایمز نوشت : «ما از مخاطبانمان خواستیم تا نقاطی از جهان را که در یک سال سخت موجب آرامش و شادی آنها شدهاند به ما معرفی کنند.»
در نتیجه این درخواست بیش از ۲۰۰۰ نقطه از جهان از سوی مخاطبان این نشریه معرفی شد که از میان آنها ۵۲ نقطه برگزیده شد تا به مردم یادآوردی کند هنوز نقاطی از جهان برای ماجراجویی وجود دارد.
نان پنجرهای ترد، کوچههای پرپیچ و خم منتهی به بازار بزرگ دنج اصفهان و راننده تاکسیهای خندان از جمله تجربیات مخاطب این نشریه از بازدید از اصفهان بوده است.
«جنوب ولز»، دشت «یانوس» در کلمبیا، «واحه سیوا» در مصر، «داکار» در سنگال، شهر مراکش در کشور مراکش، «وادی رم» در اردن، «دریاچه میشیگان»، «بیروت» در لبنان، «سیبری»، جزیره «آندروس» در یونان، دانشگاه کمبربیج در انگلستان، «لاهور» در پاکستان و شهر «کائوهسیونگ» در تایوان از دیگر نقاط این فهرست هستند.
منبع: ایسنا
طوفان موسوم به «فیلومنا» و بارش برف سنگین در اسپانیا که در نیم قرن اخیر بیسابقه توصیف میشود شهروندان این کشور را از جمله در مادرید، پایتخت غافلگیر کرده و هزاران نفر را درون خودروها در جادها و یا در ایستگاههای قطار و فرودگاهها گرفتار کرده است. دولت اسپانیا مجبور شده برای امدادرسانی ارتش را به خدمت بگیرد و در نیمی از این کشور «وضعیت قرمز» اعلام کند.
عکس: رویترز
این عکس را به خاطر بسپار که در آینده به کارت خواهد آمد.
کلوت از واژههای کل و لوت به معنای شهر لوت تشکیل شده است. کلوتها فقط در کرمان نیستند. این کلوتها در منطقه کوه مُند شهرستان دشتی استان بوشهر بوده و یکی از جاذبههای گردشگری استان محسوب میشود. این تپهها حاصل فرسایش باد و آب بر روی زمینهای سست و رسوبی منطقه است.
عکس:افسانه جعفری / خبرنگاران
تالاب آب شیرین زریوار (Zirêbar, Zirêwar) در ۱۳۰ کیلومتری شمال غربی سنندج مرکز استان کردستان و در فاصله ۳ کیلومتری غرب شهر مریوان واقع شده و از مکانهای دیدنی و گردشگری استان کردستان است.
این تالاب یکی از منحصر به فرد تر ین دریاچههای آب شیرین در ایران و جهان به شمار میرود و یکی از مراکز زمستان گذرانی و جوجه آوری پرندگان مهاجر است. زریوار علاوه بر زیبایی و شناخته شدن به نام یک منطقه تفریحی نقش بسیار مهمی نیز در کشاورزی منطقه ایفا میکند.
همچنین صید ماهی به واسطه وجود انواع ماهیان خوراکی از جمله سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، کپور معمولی، مار ماهی در این دریاچه رونق زیادی دارد و یکی از تفریحات پر طرفدار در این منطقه به شمار میرود. زریوار به عنوان تالابی رسمی در کنوانسیون جهانی رامسر شناخته شده و تحت حفاظت سازمان محیط زیست است.
عکس:الهام اُمی / مهر
بارش برف پاییزی،روستای زیبای ماسوله را سفیدپوش کرد.
شهر ماسوله که این روزها با اجرای محدودیتهای کرونایی خالی از مسافر و گردشگر است،
عکس:پویا بازار گرد / مهر
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در واکنش به ریزش بخشی از یک پل تاریخی در کرج با بیان اینکه امر مرمت بناهای تاریخی مستمر است و دائماً با این حوادث مواجه هستیم گفت: من بارها گفتهام ولی کسی گوش نمیکند که بودجه ما بسیار اندک است. میراث فرهنگی با ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان ۳۴ هزار ابنیه تاریخی را نگهداری میکند.
علی اصغر مونسان روز یکشنبه ۱۶ آذر با حضور در استان البرز در جمع خبرنگاران گفت: البرز هم به واسطه صنایع دستی، هم به واسطه میراث فرهنگی و ابنیه تاریخی و هم در حوزه گردشگری یکی از قطبهای کشور محسوب میشود ولی متاسفانه بیشتر محل عبور گردشگران بوده و علی رغم فضای طبیعی بسیار زیبا و با وجود چند سد و دریاچههای این سدها از امکانات کمتری برخوردار بوده است.
مونسان با بیان اینکه در دولت دوازدهم و با حضور و کمک استاندار البرز تلاش کردیم تا البرز بتواند در گردشری نقش خود را ایفا کند گفت: در ابتدا لارم بود به تاسیسات گردشگری پرداخته شود بر همین اساس کار ساخت یک هتل پنج ستاره دنبال شد. این هتل در مراحل پایانی قرار دارد و اولین هتل پنج ستاره البرز است.
این مسئول تأکید کرد: با تکمیل تاسیسات گردشگری در البرز بخش گردشگری ارتقا پیدا میکند به ویژه اینکه این استان در نزدیکی تهران است و میتواند آخر هفته خوبی برای گردشگران تهرانی رقم بزند.
مونسان در ادامه با اشاره به اهمیت بومگردی در البرز، خاطرنشان کرد: بومگردی هم میتواند یکی از جاذبههای مهم باشد بر همین اساس تعداد زیادی بومگردی ایجاد شده و تلاش میکنیم البرز از محل عبور به یک مقصد گردشگری تبدیل شود.
وزیر میراث فرهنگی در خصوص صنایع دستی البرز هم تصریح کرد: اقلام زیاد صنایع دستی زیبا، فاخر و کاربردی در البرز وجود دارد که همه اینها میتواند برای بازار تهران که در کنار البرز است جاذبه باشد.
مونسان درباره ریزش بخشی از یک پل تاریخی در کرج با اشاره به بازدید از این پل گفت: اینطور نیست که به بناهای تاریخی توجه نشده است. ما ۳۴ هزار اثر ثبت ملی در کشور داریم که باید از آنها حفاظت شود، این ابنیهها تاریخی هستند و از چند هزار سال تا چند صد سال قدمت دارند بنابراین این اتفاقات موضعی در همه جای دنیا پیش میآید.
وی ادامه داد: این پل چون آجری و گلی و خشتی است وزن زیادی دارد و علی رغم رسیدگی خوب این اتفاقات پیش میآید البته فقط بخشی از آن آسیب دیده که کارهای مرمت آن در حال انجام است.
مونسان با بیان اینکه امر مرمت بناهای تاریخی مستمر است و دائماً با این حوادث مواجه هستیم گفت: من بارها گفتهام ولی کسی گوش نمیکند که بودجه ما بسیار اندک است. میراث فرهنگی با ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان ۳۴ هزار ابنیه تاریخی را نگهداری میکند.
وی خاطرنشان کرد: برای پل تاریخی کرج قرار شد اقدامات فوری انجام شد و به محض پایان بارندگی عملیات اصلی مرمت شروع شود.
منبع: ایسنا
قوی فریادکش، گونهای قو است که در نیمکره شمالی زندگی میکند. این پرنده همانندی زیادی به قوی گنگ و کوچک دارد. جثه این قو از قوی کوچک بزرگتر است و نوکش بیشتر زرد است تا سیاه. قوی فریادکش در مناطق نزدیک به قطب شمال زندگی و تخمگذاری میکند. این قو در فصل زمستان به مناطق جنوبیتر مهاجرت میکند.
عکس:کیوان جعفری/ اکبر قاسم پور
در آخرین ماه پاییز جنگل های تاریخی هیرکانی جلوه ای از یک تابلوی نقاشی هزار رنگ را به تصویر کشیده اند.
تصاویر هوایی از جادههای این جنگلها زوایای دیگری از این زیباییها را نمایش میدهد. جنگلهای هیرکانی با قدمت ۲۵ تا ۵۰ میلیون سال پیش در شمال ایران و حاشیه جنوبی دریای خزر با مساحت ۵۵ هزار کیلومتر مربع قرار دارد. این جنگلها سال ۹۸ ثبت جهانی شدهاند و مورد حفاظت سازمان یونسکو قرار دارند. هیرکانی برگرفته از تلفظ یونانی نام گرگان است.
عکس: مهسا صفری
با محوریت امید-تک درنای سیبری
زمان: ۶ آذر ۹۹ از ساعت ۱۷ الی ۱۹
نحوه برگزاری: از طریق پلت فرم اسکای روم
ثبت نام: جهت ثبتنام به آدرس زیر مراجعه کنید
توجه: نیازی به نصب هیچ برنامه ای ندارید. تنها از طریق این صفحه به طور رایگان ثبت نام نمایید و با لینکی که در روز برگزاری دریافت مینمایید وارد صفحه وبینار شوید.
کلیات برنامه
نامگذاری یکروز در تقویم ملی به نام روز ملی پرندهنگری اولین بار در سال ۱۳۸۹ از طریق کمیته ملی طبیعتگردی پیشنهاد گردید. در ابتدا قرار بود یک روز در اردیبهشت ماه به این روز اختصاص یابد که به لحاظ مقارن بودن آن زمان با فصل زادآوری پرندگان نقدهایی به آن وارد شد. بنابرین، پس از تلاشهای فراوان عدهای از دلسوزان و تلاشگران این عرصه، اولین پنجشنبه آذر ماه هر سال به عنوان روز ملی پرنده نگری آن سال در نظر گرفته شد. لذا این روز تاریخ مشخصی در تقویم ندارد. اولین روز ملی پرندهنگری ۳ آذر ۱۳۹۰ برگزار شد و اگرچه ثبت آن در روزشمار تقویم کشور همچنان تلاشهایی را میطلبد، اما از سال ۹۰ تا کنون برگزاری این رویداد با انجام سفرهای ترویجی پرنده نگری یا گردهمایی ها همچنان ادامه دارد.
روستای یاسه چای (یاسه چاه) در ۵۲ کیلومتری شهرکرد استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. قدمت این روستا به ۴۰۰ سال قبل برمیگردد.
یاسهچای از ترکیب «یسه» و «چای» به وجود آمده است.یاسهبه معنای پهن و چای به معنای رودخانه است. ویژگی منحصر به فرد روستاییاسهچای، بافت قدیمی مسکونی، متراکم است. این روستا در نگاه اول فاقد هر گونه خیابان و معبر به چشم میآید که باعث شده به این روستا لقب روستای بدون کوچه ایران داده شود. این روستا از توابع شهرستان سامان در استان چهارمحال و بختیاری میباشد کهدرحاشیهرودخانه زاینده رود قرار دارد.
عگس:مهرداد صفرپور دهکردی / مهر
جنگل دیلمان در دل استان گیلان، آرام آرام سرسبزیش را به رنگارنگی پاییز میدهد و نقشی طلایی و زیبا برای چشمان رهگذران میشود. پاییز فصل آراستن زمین بـه زرد و سرخ و نارنجی است که انسان را به کرنش در مقابل خالق زیبایی وا میدارد.
عکس: الهه فلاح بلندطبع
روز اصفهان به پاسداشت و ارج نهادن به شهر تاریخی اصفهان و روز نکوداشت اصفهان است. اصفهان دارای یک روز خاص است و یکم آذرماه رسما از سال ۱۳۹۷ برای نام گذاری «روز اصفهان» در تقویم انتخاب گردید. دلیل انتخاب این ماه از سال نیز بر اساس نقاشیهای صورت فلکی قوس (نماد ماه آذر) موجود روی کاشی کاریهای سردر بازار قیصریه و همچنین بر اساس اسناد تاریخی موجود که تاریخ شروع ساخت بنای شهر را آذر ماه نشان میدهد.
عکس: صادق بصیرت
وفس؛ روستایی است که به دلیل برخورداری از آب و هوای بسیار مطبوع، باغ های میوه، زمینهای زراعی و چشم اندازهای بکر و خانه های پلکانی به ماسوله استان مرکزی معروف است.
از شهر اراک؛ مرکز استان مرکزی تا روستای خوش آب و هوایوفس۱۱۰ کیلومتر فاصله است تا جلوههایی از بهشت را در این روستا ببینید. درختان سر به فلک کشیده، چشمهها و روان آبهای متعدد و زلال، از میان درختان جنگل سرسبز و باطراوت این روستا با صدای فریبنده و گوشنواز خود هر گردشگری را به اندکی استراحت در آن دعوت میکند.
تنها صدای گوشنواز طبیعت و جنگل بیبدیلوفس، سمفونی باشکوه طبیعت است که ارکستر آن، پرندگان آوازه خوان، با طنین موسیقی دلربای صدای به هم خوردن برگ درختان با وزش باد و البته آوای جویباران است.
این روستا به عنوان کانون زبانتاتیشناخته میشود که یکی از شاخههای فارسی باستان است.
عکس: بهنام یوسفی / مهر
مردی در جمهوری چک که برای جمعآوری قارچ به جنگل رفته بود به طور اتفاقی به یک شمشیر باستانی و یک تبر برنزی برخورد.
به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، «رومن نوواک» در فصل بهار پس از بارش باران مشغول جمعآوری قارچ در جنگل نزدیک خانهاش واقع در جمهوری چک بود که چشمش به تکه فلزی افتاد که بخشهایی از آن از بین سنگها بیرون مانده بود.
«نوواک» میگوید: «پس از دیدن این تکه فلز با پایم سنگها را کنار زدم و متوجه شدم این بخشی از دسته یک شمشیر است. به حفاری در این نقطه ادامه دادم تا به یک تبر برنزی رسیدم.»
«نوواک» این اکتشاف را به باستانشناسان اطلاع داد و حالا یک کاوش رسمی توسط تیمی از متخصصان در محل کشف این آثار که به ۳۳۰۰ سال پیش تعلق دارند ترتیب داده شده است.
ظاهر شمشیر کشفشده قابل توجه است. قبه و دسته شمشیر با حکاکیهای دایرهای و هلالیشکل تزئین شده است. باستانشناسان پس از انجام آزمایشهای مختلف بر آثار کشفشده دریافتند این شمشیر برنزی حکاکی شده در طول عصر برنز و در اروپای شمالی ساخته شده است و شباهت بسیاری به شمشیرهای «وَسبی» دارد. نخستین نمونهها از چنین شمشیرهایی در شهری به نام «وسبی» واقع در سوئد کشف شده است. نوع فلزی که در این شمشیر به کار رفته به احتمال زیاد در خارج از منطقهای که در آن کشف شده ساخته شده است، با این حال انتظار میرود تبر برنزی کشفشده تولید همان منطقه باشد. باستانشناسان معتقدند این شمشیر کشفشده در زمان گذشته یک وسیله گرانقیمت بوده است و به احتمال زیاد از آن در مراسمهای تشریفاتی استفاده میشده و کاربرد چندانی در نبردها نداشته است.
<خانه مشیرالملک انصاری از خانههای اشرافی دوره صفویه محسوب میشود. این خانه متعلق به خاندان مشیرانصاری از مستوفیان و منشیان دربار صفویه است که در دوره شاهعباس از شیراز به اصفهان مهاجرت کردند. طراحی بینظیر معماری خاص این خانه سبب شد به عنوان یکی از چشم نوازترین خانههای تاریخی باقی مانده در شهر اصفهان، لقب گیرد. خانه مشیرالملک یا خانه چرمی، تنها بنای تاریخی ایران بوده که دارای بزرگترین و قدیمیترین ارسی موجود با ۹ دهانه است.
زیباترین قسمت بنا را، میتوان فضای شاهنشین واقع در تالار دانست. فضایی که به سبب داشتن یک ارسی بزرگ امکان ترکیب هم زمان هنر گرهچینی و بازی نور ناشی از شیشههای رنگی را ممکن ساخته و حالتی روح نواز را ایجاد میکند.
این خانه تبدیل به موزه شده و از جمله آثار موجود در این موزه میتوان به خط سه استاد، کره سماوی با خط کوفی، قلم کاریهای سلجوقی، دربهای ارسی تیموری، مجموعه مهرها و نامههای شاههان ایران، قرآنهای یاقوت مستعصمی و بخش زیادی از خطوط میرعماد اشاره کرد. این اثر تاریخی به شماره ۲۹۷۷۶ در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۳۸۸ به ثبت ملی رسیده است.
عکس:صادق بصیرت / خبرنگاران
منطقه الموت یکی از مناطق طبیعی و روستایی قزوین در دامنه کوههای سر به فلک کشیده البرز مرکزی در شمال استان قزوین، جنوب مازندران و گیلان، شرق طالقان و غرب رودبار زیتون قرار دارد.
در فصل پاییز، جنگلهای الموت، رنگهای پاییزی به خود میگیرد و خزانی زیبا را تشکیل میدهد که چشم هر بینندهای را به خود جلب میکند.
عکس: فرهاد صفری / مهر
پاییز را متفاوتترین فصل سال مینامند؛ چرا که وجود رنگهای متفاوت در طبیعت، آن را برجسته کرده است.
این روزها، رنگ و حال و هوای پاییز در سراسر کشور، جلوههای بدیعی ایجاد کرده است از جمله باغات منطقه دره و روستایسیلواردر دامنه کوههای الوند با داشتن مناظر بکر و زیبا به یکی از جاذبههای طبیعی استان همدان تبدیل شده است.
عکس: ایمان حامی خواه / مهر
رییس موزه ملی ایران باستان در دیدار با مدیر تئاتر شهر از آمادگی کامل این موزه برای مشاوره و همکاری در امر بهسازی ، ساماندهی اسناد تاریخی و توسعه پروژه های مبتنی بر«گردشگری هنری» مجموعه تئاتر شهر خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران باستان روز دوشنبه نوزدهم آبان ماه با حضور در تئاتر شهر ضمن بازدید از این مجموعه با ابراهیم گله دارزاده مدیر تئاتر شهر دیدار و از آمادگی کامل سازمان تحت مدیریت خود برای مشاوره و همکاری در امر بهسازی ، ساماندهی اسناد تاریخی و توسعه پروژه های مبتنی بر «گردشگری هنری» مجموعه تئاتر شهر سخن گفت.
ابراهیم گله دارزاده مدیر تئاتر شهر در ابتدای این دیدار ضمن قدردانی از حضور مدیریت موزه ملی ایران باستان گفت: آنچه در برنامه جدید مجموعه تئاتر شهر روی آن تمرکز داریم، الگوبرداری از فعالیت سایر مجموعه های نظیر تئاتر شهر در دنیاست که بسته به شرایط تاریخی و جایگاهی که در عرصه فرهنگ و هنر هر کشور دارند تلاش می کنند تا علاوه بر فعالیت های روتین، در حوزه های گردشگری نیز حضور موثر و جدی داشته باشند. شرایطی که بنده معتقدم در مجموعه تاریخی - فرهنگی تئاتر شهر وجود دارد و می تواند با بسترسازی، بازنگری و بهسازی فضای داخلی روزانه میزبان طیفی از دوستداران تاریخ و هنر این سرزمین و حتی گردشگران خارجی باشد.
وی ضمن ارائه توضیحاتی از روند فعالیت های تئاتر شهر گفت: ما علاوه بر آرشیو ارزشمندی که در زمینه عکس، پوستر و اطلاعات گروه های نمایشی داریم در مرکز اسناد و کتابخانه مجموعه نیز اسناد تئاتری بسیار ارزشمندی را داریم که هر کدام به تنهایی می تواند دربرگیرنده جذابیت های فراوانی برای علاقه مندان فرهنگ و حتی گردشگران داخلی و خارجی باشد. این در حالی است که فعالیت در حوزه گردشگری در راستای فرهنگ سازی برای تماشای تئاتر است و ترغیب برای حضور شهروندانی باشد که تاکنون موفق به تماشای تئاتر نشده و چنین اقدامانی می تواند را در راستای انگیزه سازی و به تبع آن افزایش تماشاگر واقعی تئاتر بازوی کمکی موثری باشد.
گله دار زاده تصریح کرد: معماری منحصر به فرد مجموعه تئاتر شهر با سازه های بیرونی و داخلی که برای آن طراحی شده به تنهایی قابلیت این را دارد که یک گردشگر ساعت ها برای تماشای این قابلیت ها وقت بگذارد. منتها همین جذابیت اکنون در چارچوبی قرار دارد که قطعا باید روی آن طراحی، ایده پردازی و بهسازی هایی صورت گیرد تا بتواند مورد توجه بازدیدکنندگان و گردشگران قرار گیرد . موضوعی که ما را بر آن داشت تا با دعوت از مدیران متخصص این حوزه و توانمندی هایی که در حوزه میراث فرهنگی و مجموعه تئاتر شهر وجود دارد بتوانیم هر چه زودتر شاهد اجرایی شدن پروژه ای در حوزه «گردشگری هنری» باشیم.
مدیر مجموعه تئاتر شهر افزود: قطعا در راستای موضوعاتی که به آن اشاره داشتم موضوع مهم نگهداری اسناد به جای مانده از دهه ها فعالیت هنرمندان در تئاتر شهر و حتی مجموعه های دیگر کار بسیار سختی است . شرایطی که تا به امروز هم با دلسوزی مدیران و کارکنان این مجموعه برای نگهداری آن ها فعالیت هایی انجام گرفته؛ اما همه می دانیم موضوع آرشیو اسناد و رفتن به سمت موزه داری یک رشته کاملا تخصصی است که در این راه حضور مجموعه هایی چون موزه ملی ایران باستان و مراکز مشابه در ارتباط با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری اولویت پیدا می کند. بر همین اساس امیدوارم حضور امروز مدیر موزه ملی ایران باستان که به همت سامان خلیلیان عزیز صورت گرفته مقدمه ای برای ورود به بهره برداری موزه ای و البته ایجاد شرایط ویژه برای موضوع مهم گردشگری هنری در مجموعه تئاتر شهر باشد.
وی تاکید کرد: به طور حتم با چنین اقدامات فرهنگی که در راستای پیوست تئاتر شهر به فضای گردشگری فرهنگی هنری شهر تهران صورت می گیرد میزان توجه شهروندان به این مجموعه نیز افزایش یافته و در تعیین عرصه و حریم این مجموعه مهم هنری اثر گذار خواهد بود. ما با این پیشنهادات و ایده ها در نظر داریم فضای کالبدی تئاتر شهر در ساعاتی که نمایشی روی صحنه نیست تبدیل به عرصه ای برای بازدید عمومی و گردشگران شود زیرا بر این باوریم چنین اقداماتی علاوه بر امتیازاتی که به آن اشاره کردم قطعا می تواند در استحکام پیوند مردم با تئاتر نیز نقش ارزشمندی را ایفا کند.
گله دار زاده در انتهای صحبت های خود تاکید کرد: تمامی آنچه برای طراحی این پروژه صورت گرفته تنها در شرایطی اتفاق می افتد که ماجرای شیوع ویروس کرونا در مرحله ای قرار گرفته باشد که سلامتی هنرمندان و مخاطبان تئاتر به خطر نیفتد، زیرا توسعه گردشگری هنری و ماجراهایی از این دست تنها در فضایی می تواند تبدیل به یک جریان سازنده و موثر در عرصه تئاتر شود که فضای عمومی جامعه نیز در شرایط متعادل تری از فضایی که در آن هستیم، قرار گرفته باشد. من و همکارانم بر این باوریم ایده هایی از این دست باید در شرایط پایدار و مساعدی شکل اجرایی داشته باشد،چرا که همین نشاط نشات گرفته از سلامتی روحی و جسمی شهروندان است که می تواند موفقیت پروژه های هنری را تضمین کند.
جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران هم در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضورش در مجموعه تئاتر شهر گفت: تئاتر شهر یکی از مهم ترین مجموعه های تاریخی – فرهنگی شهر تهران است که علاوه بر جذابیت هایی که به لحاظ نوع معماری و سازه برخوردار است می تواند تبدیل به یکی از مهم ترین و پرطرفدارترین اماکن تاریخ معاصر تهران در حوزه گردشگری شود.
وی افزود: به طور حتم برای تحقق اهدافی چون جذب گردشگر به ویژه گردشگری هنری در مجموعه تئاتر شهر باید کارهای پیش زمینه ای اجرا شود که محور اصلی آن رفتار حفاظت محورانه و توجه به باید و نبایدهای موزه داری است. به هر حال فعالیت اصلی تئاتر شهر اجرای آثار نمایشی مختلف است که فضای جغرافیایی و زیبای آن می تواند خاطره تماشای هر نمایشی را تبدیل به یک خاطره ماندگار کند. در این شرایط یکسری الزامات برای ارتقای خدمات موزه ای مجموعه وجود دارد که باید برای آن فعالیت هایی را انجام داد. در این راه مدیریت و کارکنان موزه ملی ایران باستان آماده هرگونه همکاری با مجموعه تئاتر شهر هستند.
رییس موزه ملی ایران باستان در پایان صحبت های خود تصریح کرد: بهره برداری موزه ای از تئاتر شهر نیازمند یک نگاه کارشناسی و مطالعاتی دقیق است . به عبارتی در این چارچوب علمی است که می توان برای گام های بعدی قدم هایی برداشت. مجموعه تئاتر شهر به اعتقاد من یک تماشاخانه عادی نیست . این ساختمان از جمله اماکنی است که بدون اجرای نمایش هم برای مخاطبان جذاب است و چه بهتر که در این شرایط بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که گردشگران هم بتواند از جذابیت های خارق العاده آن استفاده کنند. من بر این باورم تحقق چنین شرایطی سخت نیست و اگر بتوانیم فضای موجود را از یک نگاه تماشاخانه ای صرف به سمت یک نگاه تخصصی حفاظت محورانه موزه ای ببریم در آینده ای نزدیک شاهد مراجعه کنندگان زیادی خواهیم بود که هر روز مشتاق به بازدید از مجموعه تئاتر شهر هستند.
اواخر آبان ماه هر سال و بر اساس سنت دیرینه ناردنگ، زنان بختیاری در روستای دورک اناری، دیگهای رب انار پزی خود را بار میگذارند. فرایند رب گیری، شامل دانه کردن انار، آب گیری دانههای انار و پخت آب انار و رب گیری است. زنان دورکی با استفاده از چاشنیهای گیاهی محلی، عطر و طعم خاصی به رب انار میدهند. روستای دورک اناری با دارا بودن ۱۲۰ هکتار باغ انار، مهمترین مرکز تولید انار در استان چهارمحال و بختیاری به شمار میرود. حدود ۸۰ درصد از خانوادههای روستای ۲ هزار نفری، از طریق باغات انار امرار معاش میکنند.
عکس:رضا کامران سامانی / خبرنگاران