تفاهمنامه همکاری بین دبیرخانه بیست و سومین جشنواره تئاتر دانشگاهى و مدرسه فیلمسازى و بازیگری هیلاج منعقد شد. مدرسه فیلمسازى و بازیگری هیلاج و بیست و سومین جشنواره تئاتر دانشگاهى در خصوص تعاملات و همکاری فیمابین و برگزارى کلاسهاى آموزشى در تماشاخانه هیلاج به توافق و تفاهم رسیدند.
امیرشهاب رضویان و رامین معصومیان مدیرمسئول و مدیر تماشاخانه مدرسه هیلاج در این خصوص گفتند: همیشه ارتقا مبانی آموزشی از امور مورد علاقهی مدرسه ما بوده است و برگزاری بخشی از کلاسها و کارگاههای آموزشی این جشنواره در تماشاخانهی هیلاج میتواند برای دانشجویان شرکت کننده در جشنواره، علاقمندان تئاتر و هنرجویان ما مفید باشد.
در طی بیست و هفت سال فعالیت مدرسه فیلمسازی و بازیگری هیلاج، همیشه از رویدادهای فرهنگی استقبال کرده ایم. همچنین مجتبی جدی دبیر بیست و سومین جشنواره تئاتر دانشگاهی افزود، تاکیید مدرسه هیلاج بر آموزش صحیح و آکادمیک و رویکرد آموزش محور بودن جشنواره تئاتر دانشگاهی ما را بر آن داشت، تا در راستای تعالی امر آموزش و ایجاد بستری مناسب برای تحقق این امر مهم، نهایت همکاری را بین دبیرخانه جشنواره تاتر دانشگاهی و مدرسه فیلمسازی و بازیگری هیلاج داشته باشیم.
بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران به دبیری سید مجتبی جدی و همت اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در تهران برگزار میگردد.
اصفهان به عنوان یکی از دیدنیترین مقاصد جهان در سال ۲۰۲۱ از سوی نشریه نیویورکتایمز معرفی شد.
به نقل از «آسیا اِن»، شمال قرقیزستان، مجمعالجزایر «کن دائو» در ویتنام و شهر اصفهان در میان ۵۲ مکان دیدنی در سال ۲۰۲۱ نشریه نیویورکتایمز قرار گرفتند.
نیویورکتایمز نوشت : «ما از مخاطبانمان خواستیم تا نقاطی از جهان را که در یک سال سخت موجب آرامش و شادی آنها شدهاند به ما معرفی کنند.»
در نتیجه این درخواست بیش از ۲۰۰۰ نقطه از جهان از سوی مخاطبان این نشریه معرفی شد که از میان آنها ۵۲ نقطه برگزیده شد تا به مردم یادآوردی کند هنوز نقاطی از جهان برای ماجراجویی وجود دارد.
نان پنجرهای ترد، کوچههای پرپیچ و خم منتهی به بازار بزرگ دنج اصفهان و راننده تاکسیهای خندان از جمله تجربیات مخاطب این نشریه از بازدید از اصفهان بوده است.
«جنوب ولز»، دشت «یانوس» در کلمبیا، «واحه سیوا» در مصر، «داکار» در سنگال، شهر مراکش در کشور مراکش، «وادی رم» در اردن، «دریاچه میشیگان»، «بیروت» در لبنان، «سیبری»، جزیره «آندروس» در یونان، دانشگاه کمبربیج در انگلستان، «لاهور» در پاکستان و شهر «کائوهسیونگ» در تایوان از دیگر نقاط این فهرست هستند.
منبع: ایسنا
اعضای شورای سیاستگذاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر و مدیران و مسئولان شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی سازوکارهای بهترین شرایط برگزاری این رویداد را با توجه به کرونا بررسی کردند.
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، نشست شورای سیاست گذاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با حضور سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی، هوشنگ توکلی، مریم معترف، برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران اعضای شورای سیاست گذاری، حسین مسافرآستانه، دبیر جشنواره سی و نهم و مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
سید مجتبی حسینی در این نشست گفت: کرونا پیامدهایی را برای همه حوزه ها از جمله هنر و تئاتر داشته است اما ضرورت دارد تلاش شود از این تهدید، فرصت هایی نیز برای هنر فراهم شود و شیوه ها و روشهایی برای فعالیتهای هنری طراحی و اجرا شود. در زمینه هنر فعالیتهای پراکنده و جداگانهای انجام میشود؛ در صورتی که نهادها و بخشهای مختلف با همافزایی میتوانند فرایندها و برنامههای منسجم و موثری را برای هنر انجام دهند.
قادرآشنا مدیرکل هنرهای نمایشی نیز گفت: با توجه به محدودیتها به دلیل بیماری کرونا، تمام تلاشمان این است که جشنواره با امکانات موجود و شرایط سختی که این بیماری ایجاد کرده است، برگزار شود. بنابراین به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی در جشنواره تئاتر فجر با ستاد مقابله با کرونا تعامل و نشستی خواهیم داشت.
حسین مسافرآستانه دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر نیز با ارائه گزارشی از فعالیتها و برنامههای جشنواره بیان کرد: برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در شرایط کرونا موجب میشود تاخیر و توقفی در روند و تاریخ برگزاری این رویداد ایجاد نشود. برای اینکه از فرصت به نحو مناسب استفاده شود فراخوان بخشهای مختلف به تدریج و به تناوب اعلام شد و کار به تدریج و با رعایت همه شیوهنامهها به منظور حفظ سلامت اهالی تئاتر و دستاندرکاران جشنواره پیش رفت.
مسافر آستانه در ادامه درباره بخشهای مختلف جشنواره از جمله اجراهای صحنه ای،مسابقه نمایشهای خیابانی، بخش ویژه «سرباز انقلاب»، دیگرگونه های اجرایی و تمهید برگزاری جشنواره در شرایط کرونا توضیحاتی را ارائه کرد.
هوشنگ توکلی بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما و عضو شورای سیاستگذاری این رویداد نیز گفت:ضرورت دارد که در شرایط کرونا از امکان و ظرفیت اینترنت و فضای مجازی به نحو مناسب از جمله در جشنواره تئاتر فجر استفاده شود. پیشنهاد میکنم در کنار داوری آثار جشنواره، بخشی را به آرای مردمی نیز اختصاص دهیم.
مریم معترف نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: برای نمایش های خیابانی هم میتوان فضاهای مختلف شهر تهران را که قابلیت اجراهای خیابانی دارند، درنظر گرفت.
برزین ضرغامی نیز با بیان پیشنهاداتی توضیح داد: میتوان برای استفاده از فضاها و امکانات شهرداری تهران به منظور اجراهای سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با شهرداران مناطق تهران تعامل کرد. برنامه ها و نشستهای تخصصی جشنواره میتواند آنلاین برگزار شود
ضرغامی با اشاره به برگزاری برنامههای نوروزی توسط سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: با توجه به این که هر سال در ایام نوروز برنامههای متنوعی در حوزه هنرهای تجسمی داریم؛ امسال تمایل و این امکان را داریم تا نمایشهای خیابانی نیز در نوروز اجرا شود و آمادگی داریم در این زمینه با اداره کل هنرهای نمایشی تعامل کنیم.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن برگزار میشود. نشانی سایت جشنواره www.fitf.ir است.
پرفورمنس "منِ مقدس را پیدا نکنید" ٢٧ دی (١٦ ژانویه ٢٠٢١) در جشنواره Dance line سن پطرزبورگ روسیه اجرا خواهد شد.
پرفورمنس "منِ مقدس را پیدا نکنید" که صائب میر نویسنده و طراحِ حرکتِ این اجرا است و سهیل بابایی پرفورمرِ این اثر میباشد.
برگزار کنندگان این جشنواره، انجمن خلاق BALTIC PEARL سن پترزبورگ، شورای بین المللی رقص CID یونسکو، کمیته سیاست جوانان سن پترزبورگ، آکادمی رقص بوریس ایفمن سن پترزبورگ، بنیاد اولگ وینوگرادوف برای حفظ و توسعه باله کلاسیک میباشند.
داورانِ این جشنواره خانم ورونیکا کاسپروا (طراح حرکت مسابقاتِ بزرگ یورو ویژن)، کایا کرایتسبرگ (عضو هیئت داوران اتحادیه تئاتر استونی)، و اُلسیا پروخورنکو (معلم رقص فولک دانشگاه سن پطرزبورگ) میباشند که از سه کشور بلاروس، استونی و روسیه بهترین پرفورمرها این جشنواره را معرفی خواهند کرد که شاملِ ٧٠٠٠ یورو جایزه نقدی میباشد.
همچنین تئاترِ قبلیِ این کارگردان که "چهلمین مرد یا بیست و هشتمین زن!؟" نام داشت و سهیل بابایی بازیگر آن بود، در هفت جشنواره بین المللی پذیرفته شد و در نوامبر سال ٢٠١٩ برنده بهترین تئاتر از نگاهِ منتقدین ماسک طلایی اروپا هم شد.
این پرفورمنس تا به امروز در تهران اجرای عموم نداشته است.
این جشنواره را میتوانید از پلتفرمهای جشنواره، zoom , vkontakte و facebook به صورتِ آنلاین مشاهده کنید.
از دیگر عوامل این گروه عبارت اند صائب میر «نویسنده و طراح حرکت»، سهیل بالایی «پرفورمر»، احمدرضا رجبی و آرش بیات «موسیقی»، فرید منوچهریان «مترجم»، سارا مژده «طراح لباس»، نیلوفر ساداتی و محمدرضا رحمتی «طراح نور»، متین خیبلی «طراح پوستر»، پردیس زارع «مربی رقص» و شقایق هاشمی و صائب میر «تهییه کنندگان» ای اثر هستند.
این پرفورمنس کاری از گروه تئاتر اسطوره است.
فرهاد قائمیان عضو هیات انتخاب آثار صحنهای سیونهمین جشنواره «تئاتر فجر» بیان کرد که در شرایط کرونایی تئاتری ها تسلیم وضعیت بحرانی نشدند و لطافت و ظرافت برآمده از نگاه هنری، میتواند عبور از شرایط بحرانی را تسهیل کند.
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، فرهاد قائمیان عضو هیات انتخاب آثار صحنهای سیونهمین جشنواره «تئاتر فجر» درباره شرایط حاکم بر حوزه تئاتر طی سال جاری گفت: دنیا این روزها در شرایط بحرانی به سر میبرد و همه ما نسبت به این وضعیت آگاهیم. میدانیم که همه جا شیوهنامههایی برای عبور از این بحران تدوین شده است که طبیعتا باید اجرا شوند. اگر قرار بر این باشد که بخشی از فعالیتها ذیل همین شیوهنامهها همچنان ادامه داشته باشد، چرا این اتفاق در سالنهای نمایش رخ نمیدهد؟ اگر قرار است یک کافیشاپ با رعایت شیوهنامهها فعالیت خود را ادامه دهد، چرا سالن تئاتر با ظرفیت ۵۰ درصدی نمیتواند فعال باشد؟ این یکی از انتقاداتی است که میتوان درباره شرایط حاکم بر تئاتر امروز مطرح کرد.
وی تاکید کرد: بچههای تئاتر امروز از لحاظ روحی و مالی در شرایط خوبی نیستند. در حالی که دیدهام و تجربه کردهایم با ظرفیت محدودتر، سالنها میتوانند بهصورت استاندارد میزبان اجرای آثار باشند. احساس میکنم نگاه تصمیمگیران به این حوزه نیاز به آسیبشناسی دارد. سیاستگذاران و تصمیمگیران باید نسبت به نگرانیهای اهالی تئاتر پاسخگو باشند، حداقل اهالی تئاتر را قانع کنند و جواب منطقی به آنها بدهند. همه میدانیم در شرایط فعلی سلامت جامعه و فعالان جامعه هنری در اولویت قرار دارد و رعایت شیوهنامهها الزامی است اما جز وضعیت فعلی، راهکار دیگری وجود نداشت؟
قائمیان با اشاره به برگزاری جشنواره تئاتر فجر در شرایط کرونا ادامه داد: جشنواره تئاتر فجر فرصتی است که نشان میدهد میتوان در این شرایط هم کار کرد. فعالان هنری در همه رشتهها در این شرایط میتوانند کار کنند و اتفاقا همین گروه فرهیخته هستند که میتوانند نگاهی هنری و فرهنگی نسبت به مقوله بهداشت در جامعه ایجاد کنند. چه بهتر که تصمیمگیرندگان برای مدیریت این شرایط از اهالی فرهنگ و هنر مشورت بگیرند. ای کاش شورایی وجود داشته باشد که سیاستگذاران بتوانند از نظر مشورتی آن استفاده کنند.
این بازیگر ادامه داد: بالاخره امروز تعداد قابل توجهی نمایش آماده عرضه در جشنواره شده است، می شود از فرهیختگان این حوزه کمک گرفت و با همفکری آنها شرایط را مدیریت کرد. لطافت و ظرافت برآمده از نگاه هنری، میتواند عبور از شرایط بحرانی را تسهیل کند.
وی درباره اینکه آیا در جشنواره امسال هم احتمال دارد با اتفاق ویژه و آثار خاص مواجه شویم، گفت: باید توجه داشته باشیم که شرایط کار، تحت تأثیر کرونا، شرایط ایدهآلی نبوده است. ما از شهرستانها و تهران کارهایی را در جشنواره دیدیم که بهنظرم کارهای قابل قبولی بودند. آثاری که میتوانند تبدیل به یک ویترین بزرگ برای اهالی تئاتر شوند تا ثابت کنند پرچمشان همواره در اهتزاز است. مهم این است که بچههای تئاتر تسلیم شرایط نشدند و در عین حال نسبت به محدودیتها و رعایت شیوهنامهها مقاومت هم نکردند.
عضو هیات انتخاب آثار صحنهای جشنواره سیونهم درباره تاثیر کرونا بر آثار جشنواره گفت: بخشی از این آثار پیشتر تولید شده و حتی برخی در حال اجرا بودند که با بحران کرونا ناگزیر از توقف کار شدند. در مجموع نفس برگزاری جشنواره و اینکه جریان تولید و اجرای تئاتر همچنان برقرار است را میتوان بهترین واکنش به بحران کرونا دانست. همین که جشنواره پابرجاست، اهالی تئاتر مقاومت میکنند، یعنی در حال مقابله با بحران هستند و ثابت کردند که در این شرایط بحرانی «ما هستیم».
قائمیان درباره مهمترین ملاحظات در برگزاری جشنواره سیونهم تئاتر فجر هم گفت: در این شرایط بحرانی همه پیشکسوتان تئاتر، مسئولان و سیاستگذاران باید برای عبور از بحران کمک و همیاری داشته باشند. برگزاری آنلاین جشنواره در این شرایط هم یک ظرفیت است که نمیتوانیم آن را انکار کنیم. این هم بخشی از همان شیوهنامههایی است که در همه دنیا به آن تن دادهاند. هر چند امیدواریم تا چند ماه آینده و یا سال بعد، همه چیز به روال عادی بازگردد و همه دوستان با اجراهایی که دارند روی صحنه حاضر شوند.
وی درباره کیفیت آثار صحنهای حاضر در جشنواره برای اجرای عمومی در طول سال آینده تأکید کرد: فراموش نکنیم تئاتر همیشه زنده است. چه در شرایط بحران و چه در شرایط عادی، تئاتر نیاز به حمایت و مراقبت دارد.
عضو هیات انتخاب آثار صحنهای جشنواره سیونهم تئاتر فجر درباره اهمیت توجه به امر «آموزش» در حوزه تئاتر تأکید کرد: باید فضایی ایجاد شود که آموزش، مقطعی نباشد. این مهمترین نکتهای است که باید در همه امور به آن توجه کنیم. بهخصوص در شهرستانها که شاهد انگیزههای بیشتری هستیم. جریان آموزش در این حوزهها باید تقویت شود. انجمنهای فعال در استانها و شهرستانها باید اتاق فکرهایی داشته باشند تا با مرکز، در ارتباط باشند و ملزم به ارائه آموزشهای بهروز بهصورت ماهیانه شوند. این جریان نباید صورت مقطعی داشته باشد.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن ۹۹ برگزار میشود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.
تعداد ۱۸ اثر در بخش غیررقابتی و مهمان نمایشهای صحنهای سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر حضور دارند.
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، دبیرخانه این رویداد هنرهای نمایشی عناوین آثار منتخب بخش غیررقابتی و مهمان نمایشهای صحنهای سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را اعلام کرد.
عناوین ۸ نمایش منتخب حاضر در بخش غیررقابتی نمایشهای صحنهای بدون اولویت و به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام میشود:
۱. نمایش «آپ.آرت.مان» به نویسندگی سپیده قربانی و کارگردانی امیر شاهعلی از تهران
۲. نمایش «الف کاف شین» به نویسندگی و کارگردانی روزبه حسینی از تهران
۳. نمایش «تتراکرومات» به نویسندگی و کارگردانی محمدجواد صرامی از خمینی شهر
۴. نمایش «ته بلیط» به نویسندگی مشترک علیرضا حمیدین و امیر پناهی فر و کارگردانی علیرضا حمیدین از تهران
۵. نمایش «ژوان» به نویسندگی و کارگردانی داوود پورحمزه از تهران
۶. نمایش «کاتالپسی» به نویسندگی علی امیر ریاحی و کارگردانی وحید نفر از تهران
۷. نمایش «گودو» به نویسندگی جعفر قاسمی و کارگردانی ابوالقاسم احدیان از میناب
۸. نمایش «هماتوم اپیدورال جن زده» به نویسندگی و کارگردانی جواد صداقت از تهران
همچنین عناوین ۱۰ اثر مهمان بخش صحنهای (غیررقابتی) بدون اولویت و به ترتیب حروف الفبا به این شرح است:
۱. نمایش «آژدهاک» به نویسندگی بهرام بیضایی و کارگردانی کیومرث مرادی
۲. نمایش «ایوب خان» به نویسندگی و کارگردانی امیر دژاکام
۳. نمایش «برونسی» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم
۴. نمایش «پاشوره» به نویسندگی و کارگردانی حسن عابدی
۵. نمایش «پات» به نویسندگی و کارگردانی اصغر خلیلی
۶. نمایش «سرباز» به نویسندگی و کارگردانی حسین پارسایی
۷. نمایش «عمو هاشم» به نویسندگی و کارگردانی داوود فتحعلی بیگی
۸. نمایش «کجایی ابراهیم؟» به نویسندگی و کارگردانی لیلی عاج
۹. نمایش «کمان ابرو» به نویسندگی و کارگردانی حمید ابراهیمی
۱۰. نمایش «گرگاس یا روز بخیر» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا نعیمی
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن ۹۹ برگزار میشود. نشانی سایت جشنواره www.fitf.ir است.
تعداد ۲۸ اثر منتخب از نمایشهای رسیده به دبیرخانه سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر طبق فراخوان، برگزیدگان جشنوارههای تئاتر استانها و مهمان در بخش مسابقه نمایشهای صحنهای این رویداد حضور دارند.
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، آثار راهیافته به بخش مسابقه نمایشهای صحنهای سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.
عناوین آثار منتخب از میان آثار متقاضی طبق فراخوان بدون اولویت به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام میشود:
۱. نمایش «آبگوشت زهرماری» به نویسندگی آرش آبسالان و کارگردانی حسین اسدی از جزیره خارک
۲. نمایش «اتول سورون» به نویسندگی باقر سروش و کارگردانی شهروز دل افکار از تهران
۳. نمایش «اسموکینگ روم» به نویسندگی مهدی زندیه و کارگردانی سعید زارعی از تهران
۴. نمایش «بیست متری جوادیه» به نویسندگی کهبد تاراج و کارگردانی رضا بهرامی از تهران
۵. نمایش «پنهان خانه پنج در» به نویسندگی حسین کیانی و کارگردانی آرش فلاحت پیشه از تهران
۶. نمایش «پینوکیو» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا(اوشان) محمودی از تهران
۷. نمایش «تنها» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معروفی از کرج
۸. نمایش «راشومون» به نویسندگی و کارگردانی احسان عبدالملکی دارایی از رشت
۹. نمایش «سگدو» به نویسندگی محمد چرمشیر و کارگردانی عباس غفاری از تهران
۱۰. نمایش «سه شنبههای لعنتی» به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی خاتمی از تهران
۱۱. نمایش «کمدی زا» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مهدوی از شهریار
۱۲. نمایش «نسخ» به نویسندگی امید غفاری و کارگردانی امیرحسین غفاری از تهران
۱۳. نمایش «هار یا مردی که به هنگامه تولد هر دو دستش پر از خون بود» به نویسندگی و کارگردانی افشین زمانی از تهران
همچنین نمایشهای زیر به عنوان آثار برگزیده جشنوارههای تئاتر استانها بدون اولویت و به ترتیب حروف الفبا در جشنواره سی و نهم حضور خواهند داشت:
۱. نمایش «اپیدمی» به نویسندگی علیرضا امیدی و کارگردانی رضا پورترابزاده از گرگان
۲. نمایش «باب بارا» به نویسندگی و کارگردانی نیما ایمانزاده از سنندج
۳. نمایش «بهشت حکیمالله» به نویسندگی خسرو امیری و کارگردانی ویدا موسوی از اصفهان
۴. نمایش «بیداری به وقت خون» به نویسندگی و کارگردانی احسان جانمی از اصفهان
۵. نمایش «چاقوی دمکرده شب» به نویسندگی رضا گشتاسب و کارگردانی جلیل امیری از کرمان
۶. نمایش «خواهرم منم ایسمنه» به نویسندگی احمد ندافی و کارگردانی مشترک سعید یوسفی و علیرضا زارع از یزد
۷. نمایش «راشومون» به نویسندگی عبدالخالق مصدق و کارگردانی رسول اونق از گرگان
۸. نمایش «روییدن» به نویسندگی و کارگردانی شعیب مکتبداری از سنندج
۹. نمایش «ریبوت» به نویسندگی و کارگردانی امیرحسین آژیر ارشد از مشهد
۱۰. نمایش «کمین ژاله» به نویسندگی و کارگردانی حامد مکملی از قزوین
۱۱. نمایش «ناخوانده» به نویسندگی محمود ناظری و کارگردانی علیرضا(افشین) محمودی از شیراز
۱۲. نمایش «نگاهم به دریاست تا کسی آب نبرد» به نویسندگی رضا گشتاسب و کارگردانی حسن سبحانی از میناب
عناوین نمایشهای مهمان این بخش نیز بدون اولویت و به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است:
۱. نمایش «آژاکس» به نویسندگی حمیدرضا نعیمی و کارگردانی فاتح بادپروا از مریوان
۲. نمایش «بین یه عالمه ماهی» به نویسندگی و کارگردانی امیر دلفانی از تهران
۳. نمایش «یک کاست لته» به نویسندگی هادی زرقانی و کارگردانی محمد اکبری از سبزوار
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه ۱۱ تا ۲۱ بهمن ۹۹ برگزار میشود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.
به گزارش روابط عمومی، نشست خبری جشنواره «هنر زنده است» با حضور بهروز غریبپور (رییس شورای سیاستگذاری و دبیر بخش تئاتر)، مازیار رضاخانی (مدیر جشنواره و عضو شورای سیاستگذاری)، کمال تبریزی (دبیر بخش سینما)، فردین خلعتبری (دبیر بخش موسیقی)، سیفالله صمدیان (نماینده بخش دیجیتال آرت) و حضور مجازی محمود کلاری (دبیر بخش دیجیتال آرت) و رضا کیانیان عضو شورای سیاستگذاری پیش از ظهر ۲۳ دی در پردیس تئاتر باغ کتاب تهران برگزار شد.
بهروز غریبپور در ابتدای این نشست گفت: برای من بسیار لذتبخش است که جشنواره به گونهای منعکس شده که همه شما دوستداران فعالیتهای فرهنگی و هنری حضور گستردهای در این نشست پیدا کردهاید این نشست برای تبیین آنچیزی است که بر ما در این ماهها گذشته.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره هنر زنده است، ادامه داد: ما روز گذشته خدمت آقای صالحی، آقای حسینی و دیگر مسئولان وزارت ارشاد بودیم و نکته فوقالعادهای که در این دیدار برای آقای وزیر وجود داشت این بود که بخش خصوصی بدون تکیه بر احکام انتصابی و پیشگام شدن یک وزارتخانه خاص، به صورت خودجوش یک جشنواره را راهاندازی کرده است. ما سعی کردیم در این دوران سخت و مسدود کننده آستین بالا بزنیم و کاری را بکنیم که فضای هنری نیاز دارد.
غریبپور یادآور شد: همانطور که میدانید تماشاخانهها و سالنهای سینما تعطیلاند و پلهای پیش روی ما خراب شده و یا پلهایی که قابل اتکا به نظر میرسد، سست است. در این شرایط تجربه جدیدی را آغاز کردیم. اسفند سال گذشته آقای مازیار رضاخانی که فردی باتجربه در راهاندازی جشنوارههای غیر دولتی است پیشنهاد این جشنواره را به من داد و از آن زمان مشغول بودیم تا نهادی را در بخش خصوصی با حمایت معنوی وزارت ارشاد راهاندازی کنیم. این جشنواره جامع حرکتی است که از درون خانواده هنرمندان برخاسته و امیدوارم شما در پوشش خبری آن کمک کنید تا موفق شویم.
غریبپور همچنین با اشاره به اثرگذاری رسانهها در پخش خبر فراخوان این جشنواره گفت اولین شرکت کننده ما که ثبت نام کرد، دخترخانمی از سیستان و بلوچستان است که با یک انیمیشن شرکت کرده و یادآور شد: هدف ما ارتباط تعاملی با مخاطب است.
کمال تبریزی (دبیر بخش فیلم جشنواره) نیز در ادامه این نشست گفت: ما و گروه دوستانی که در این جشنواره حاضر هستند، همه در حال کاری هستیم که فکر میکنم نتیجه آن نسبت به جشنوارههای دیگر متفاوت باشد.
وی ادامه داد: تمرکز ما در بخش سینما روی جوانهاست. استعدادهایی که شاید نتوانند در جشنوارههای دیگر دیده شوند. البته این به معنای آن نیست که کسان دیگر نمیتوانند در این رویداد شرکت کنند. ما قطعا حضور پیشکسوتان را هم پذیرا هستیم.
تبریزی در ادامه بیان کرد: سعی ما این است که کمتر به رقابت بپردازیم و بیشتر روی بررسی فیلمها تمرکز کنیم. این جشنواره فرصتی برای نمایش آثار است. اخیرا بعد از سالها مشخص شد که یکی از فیلمهای من نباید به توقیف میرفت. در صورتی که اگر فرصت نمایش به آن داده میشد این همه سال توقیف نمیشد.
این کارگردان در ادامه گفت: عدم نمایش خیلی از فیلمهایی که توسط هنرمندان ساخته میشود، سو تفاهم است. ما باید به فیلمها امکان نمایش دهیم تا بتوانند که حرف خود را مطرح کنند.
بهروز غریبپور در ادامه بیان کرد: به رضا کیانیان گفتم که من باید ممنون کرونا باشم که سبب شد تا بعد از نیم قرن با او که همدانشگاهی بودم کار کنم.
«رضا کیانیان» عضو شورای سیاستگذاری جشنواره هم در ادامه این نشست با بیان اینکه «امیدوارم در قرن آینده هم باهم کار کنیم» ابتدا از بدخلقی که پیش از آغاز نشست با یک خبرنگار داشت عذرخواهی کرد و گفت کاش شما هم کاری نکنید که آدم بدخلق شود!
کیانیان در ادامه با اشاره به دلیل پیوستن خود به جشنواره هنر زنده است که اکنون موتورش روشن شده است، گفت: این جشنواره اجازه میدهد کسانی واردش شوند که هیچ وقت دیده نمیشوند. چقدر گروه زیرزمینی موسیقی داریم که هیچ کار خلافی انجام نمیدهند و بی خودی اسمشان زیرزمینی شده؟ یا چه تعداد بچههای جوان تئاتر در شهرستان داریم که جایی جز جشنواره فجر برای دیده شدن ندارند؟ یا بچههای جوانی که فیلم کوتاه میسازند و دیده نمیشوند.
این بازیگر سینما و تئاتر ادامه داد: جز این طیف بزرگ، بخش دیگری به نام دیجیتال آرت هم وجود دارد که کارهای بسیار زیاد و خوبی در آن انجام میشود. آنها که هیچ جایی برای دیدن شدنشان وجود ندارد. من به این دلیل به این جشنواره پیوستم چون اینجا جایی است که آنهایی که نمیتوانند دیده شوند، فرصت دیده شدن دارند.
فردین خلعتبری در ادامه مراسم گفت: وقتی در جمعی وارد میشوید و میبینید که دغدغههای شخصی شما با اهداف بقیه همسو است کفایت میکند تا شما همه چیز خود را بگذارید و برای آن تلاش کنید.
او در ادامه با اشاره به نقش رسانهها در دیده شدن این رویداد عنوان کرد: اگر مطبوعات نباشند جشنوارهای شکل نمیگیرد. به عنوان مثال ما در بخش موسیقی منتقدهای کمی داریم. در صورتی که حضور خبرنگاران و منتقدان به شدت میتوانند در موسیقی تاثیر گذار باشند.
خلعتبری ادامه داد: وقتی ما و همه همکارانم در خانه هستیم، جوانهای با استعدادی شماره ما را پیدا کرده و با ما تماس میگیرند که شاید نتوانیم آنطور که باید به آنها کمک کنیم. این جشنواره بستر مناسبی برای این اتفاق است.
این موسیقیدان در ادامه یادآور شد: موسیقی غیر مجاز وجود ندارد و جشنواره هنر زنده است به سمتی میرود که همه موسیقیها بتوانند خودشان را عرضه کنند. در عرصه موسیقی حرفهای متاسفانه رقابت اتفاق نمیافتد. در صورتی که افراد حرفهای در حوزههای دیگر وارد جشنوارههای مختلف شده و به راحتی با جوانها به رقابت میپردازند. اما افراد حرفهای در موسیقی زیاد راغب به رقابت به این صورت نیستند. ما برای اینکه ما از حضور هنرمندان جوان ولی حرفهای در این جشنواره محروم نشویم، یک بخش غیر رقابتی نیز در این رویداد خواهیم داشت.
«سیفالله صمدیان» نماینده بخش دیجیتال آرت و از اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره هم گفت: من اسمم سیفالله صمدیان است و در نقش محمود کلاری با هفت، هشت درجه کیفیت پایینتر اینجا هستم! البته دوست داشتم ایشان ابتدا صحبت کنند.
او در ادامه با اشاره به بخش دیجیتال آرت، گفت: من میخواهم یک کار غیرمجاز جهانی کنم و اسم هنر هشتم را برای دیجیتال آرت بگذارم. چه بخواهیم و چه نه دیجیتال آرت جای خود را در هنر باز کرده و همه رشتههای قبل خودش را در دل خود دارد، اما با رویکرد و بازدهی جدید و برای همین خیلی خوشحالم که این اتفاق افتاد و این حرکت کاری کرد که در اولین دوره جشنواره دیده شود. امیدوارم همه کمک کنید تا جشنواره با همه کمبودهایش ادامهدار شود.
صمدیان ادامه داد: امیدوارم این گروه انگیزهشان بیشتر شود چون هیچ کجای جهان چنین اتفاقی نیفتاده و امیدوارم ایران جایی باشد که این اتفاق را شروع میکند و ادامهدار باشد.
محمود کلاری هم در ادامه، در ویدئویی کوتاه خطاب به حاضران گفت: به نظرم میرسد آنلاین بودنم به ذات این جشنواره نزدیکتر است. امیدوارم بتوانیم چشم در چشم باهم ملاقات داشته باشیم و شر این بیماری کنده شود و زمینه برای ارتباطمان فراهم شود.
مدیر بخش دیجیتال آرت جشنواره با اشاره به ماجرایی که زمینه واقعی شکل دهنده این جشنواره است، گفت: این بیماری ما را از هم دور کرد خاصه در هنر. این جشنواره تلاشی برای ایجاد فضایی است که کار هنرمندان از این طریق به سمع و نظر بقیه برسد و دیگران با محصولات فکری این عزیزان ارتباط برقرار کنند و امیدوارم باهم بتوانیم جشنواره کمنقصی را برگزار کنیم. هرچند که دور اول آن و با تنوع بسیار است و مشکلاتش طبیعتا کمکم پدیدار خواهد شد. پدیده تازه به دوران رسیده دیجیتال آرت هم در آن برگزار میشود که امیدوارم در دورههای بعدی خود را بتواند اصلاح کند.
کلاری با بیان اینکه «بسیار خوشحال و مفتخرم که دوستانم داوری این بخش دیجیتال آرت را پذیرفتند مثل کامبیز درمبخش، ابراهیم حقیقی، سیفالله صمدیان و آزاده اخلاقی» گفت: تلاش میکنیم که نتیجه خوبی حاصل شود گرچه دور اول جشنواره مشکلاتی دارد و در مسیر حرکتش خود را اصلاح خواهد کرد.
«مازیار رضاخانی» هم در ادامه این نشست گفت: یکی از جذابترین بخشهای هر جشنوارهای گفتگوی میان دستاندرکاران جشنواره و فعالین رسانهای است. جایی که میتواند نقطه اوج باشد که به قلم خبرنگاران و منتقدان بستگی دارد.
او ادامه داد: در بخش سینما برنامهریزی که با آقای کمال تبریزی داشتیم، این بود که از ۱۱۰ چهره منطبق از اهالی رسانه دعوت کردیم که بیایند و جایزه ویژهای را به فیلم برگزیده خودشان بدهند.
رضاخانی در ادامه خاطرنشان کرد: برای اولین بار است که دبیرخانه جشنواره با هنرمندان تماس میگیرند. دبیرخانه مستقیما با هنرمند تماس گرفته و از او دعوت میکند تا در جشنواره ما حاضر باشد. همین موضوع نشان میدهد که هنر زنده است. امیدواریم که این رویداد تاثیر خودش را بگذارد.
«فراز بابایی» نماینده گروه مربع ۱۱ هم در این نشست گفت: هدف ما این بود که بنزین سبزی باشیم برای استارت ماشین این جشنواره بزرگ.
بابک بادکوبه اسپانسر جشنواره هم با بیان اینکه خانواده او بیش از صد سال است در کار هنر است، گفت: یک جنگل برای جنگل بودن یا دریا برای دریا بودن تلاش نمیکند چون یک اکوسیستم وجود دارد. من کاری که با افتخار ایستادم برای این جشنواره انجام دهم یک اکوسیستم است که یک سرمایهگذار پشت این جشنواره بایستد؛ یکسری اندیشمند دارند کار میکنند یکسری جوان عاشق کار میکنند. وقتی اکوسیستم شکل بگیرد زندگی جریان دارد و خیلی آسان میشود. ما همیشه تلاش میکنیم و عرق میریزیم چون نتوانستهایم یک اکوسیستم برای آن خلق کنیم. امیدوارم بتوانیم در شأن جشنواره و هیات داوران کار کنیم.
بهروز غریبپور پیش از پرسش و پاسخ با خبرنگاران یادآور شد: آخرین رویداد فرهنگی قرن است. امیدوارم در جهان سرشار از ناامیدی بتوانیم امید بیافرینیم.
فردین خلعتبری درباره حضور شرکتکنندگان خانم در بخش موسیقی این جشنواره گفت: شرکتکنندگان خانم به صورت گروهی در جشنواره شرکت میکنند. در واقع آثار باید به صورتی باشد که همه صداها در خدمت یک جریان باشد و تکخوانی وجود ندارد. برای این کار رپرتوآرهای کمی وجود دارد. چون کار سختی است. از همکاران خواهش کردم که در صورت مراجعه افراد برای آنها قطعه بنویسند.
وی افزود: به خاطر محدودیتهایی که وجود دارد، این راهی بود تا خانمها نیز بتوانند در جشنواره شرکت کنند و منع قانونی برای شرکت آنها وجود نداشته باشد. همچنین باید بگویم هیچ محدودیتی برای ارائه سبکهای مختلف از طرف شرکتکنندگان وجود ندارد و افراد میتوانند در هر سبکی کارهای خود را ارائه دهند.
بهروز غریبپور نیز درباره چگونگی شرکت آثار تئاتر در جشنواره نیز توضیح داد: نکته فوقالعادهای که در این رویداد داشتیم این بود که بیش از ۹۰ درصد فعالیت جشنوارهای ما با موبایل، تبلت و ابزارهایی به این صورت انجام شده است. این کار نیز خودش نوید اتفاق تازهای است. چون ما با حداقل نیرو کار خود را پیش میبریم. میز ما همیشه یک میز دیجیتال بوده است و در جشنواره نیز همین رویه را داریم.
وی ادامه داد: تئاتریها فراموش کردند که ما تله تئاتر داشتیم و در زمانی دورتر به سمت تلویزیون و سینما رفتیم. اولین انیمیشنهای ما نمایشهای عروسکی بوده است. در این سالها هم تئاتریها فراموش کردند هم تلویزیون از وظیفه خود در تولید تله تئاتر کوتاهی کرده است.
غریبپور در ادامه بیان کرد: در نتیجه ما احیاکننده این شکل از تئاتر در فضای مجازی هستیم. تئاتریها باید صحنه را تمام کره زمین بدانند. راههای وصل مخاطب را نباید فراموش کنیم. اکنون صحنه بزرگتری در اختیار ما قرار گرفته است. در نتیجه گروهها کار خود را ضبط کرده و بعد از بررسی همه آثار کارها را معرفی میکنیم.
«کمال تبریزی» در پاسخ به سوالی درباره بحث حقوقی پخش آثار و تمهیدات اندیشیده شده در این زمینه گفت: این مسأله نمایش آنلاین به هرحال همواره با کپیرایت و مشکلات آن مواجه بوده است. در کشورهای آسیایی بیشتر با بحث قاچاق و دانلود غیرقانونی مواجهیم اما سه بخشی که در زمینه سینما داریم یکسری درباره فیلمهایی است که در دو سال اخیر نمایش عمومی داشتهاند و در پلتفرمهای آنلاین میتوانیم فضا را فراهم کنیم که منتقدان و رسانهها به بهترینهای این بخش رای دهند.
تبریزی با بیان اینکه در بخش فیلم کوتاه هم در صورت تمایل صاحبان اثر امکان نمایش آنلاین آنها وجود دارد، گفت: اما در بخش مسابقه مجبوریم آن را به شکل فیزیکال در یک سالن برای داوران و گروه ۱۱۰ نفره منتقدان و اهالی رسانه نمایش دهیم. مخاطبان غیرآنلاین که به صورت فیزیکی در سالن حضور دارند محدود به این ۱۱۰ نفر خواهند بود چون محدودیتهایی هم در این زمینه وجود دارد امیدوارم در سالهای آتی بتوانیم وارد قانون کپیرایت شویم و از شر این مشکلات هم رها شویم.
او همچنین خاطرنشان کرد که تعدادی از فیلمهایی که امکان نمایش نداشتهاند هم در این بخش و برای این ۱۱۰ نفر نمایش داده میشود.
این کارگردان سینما همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینترنت گفت: هم به لحاظ دامنه و سرویس دادن به یوزرها مشکلاتی وجود دارد اما با مذاکره با پلتفرمها میتوانیم بستر بیشتری را در اختیار جشنواره قرار دهیم. میدانم محدودیت صد هزار نفری برای پخش آنلاین هست که شاید بتوانیم با مذاکراتی آن را افزایش دهیم.
بهروز غریبپور هم در ادامه گفت: محل نمایش فیلمها همینجا خواهد بود و باید از پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تشکر کنم که فرصتی را برای این کار فراهم کردند. نیما دهقانی پلتفرمی به نام هامون در آمریکا راهاندازی کرده که بتواند در صورت امکان بخش خارج از کشور ما را پوشش دهند.
مازیار رضاخانی هم یادآور شد: بگذارید گفتههای آقای تبریزی را تکمیل کنم و این خبر را بدهم که فیلمهای توقیفی برای اولین بار در این دوره میتوانند برای آن ۱۱۰ نفر نمایش داده شوند. بهطور مثال آقای کاهانی در این بخش ثبتنام کردهاند و البته فیلمها روی پلتفرم نمیرود که مشکلی پیش بیاید. البته خود آقای تبریزی هم در این بخش فیلمشان را شرکت دادهاند!
غریبپور هم تشریح کرد: قرار بود هر کدام از ما یک اثرمان را به جشنواره هبه کنیم که البته در بخش غیر رقابتی شرکت دارد. مبالغی که برای جوایز در نظر گرفتهایم نسبت به یک جشنواره بخش خصوصی قابل توجه است و امیدوارم رقم قابل تاملی در شب عید به هنرمندان کشور اختصاص پیدا کند. سعی نکردیم با یک تندیس خودمان را خلاص کنیم و کمکی که وارد بازار کار میکنیم قابل تامل است.
«فردین خلعتبری» در ادامه این نشست درباره موانعی که در بخش موسیقی جشنواره به خاطر قوانین وجود دارد، گفت: ما درباره چیزهای حرف میزنیم که شدنی است. تکخوانی زن به هر دلیل ممنوع است اما هیچجا گفته نشده که جمعخوانی خانمها ممنوع است. این تنها کاری بود که بعد از سالها سکوت توانستیم برای شنیده شدن صدای خانمها انجام دهیم.
او در ادامه بیان کرد: موسیقی غیرمجاز وجود ندارد و همه آثار از ارشاد مجوز میگیرند. شرایطی در بخش شعر به وجود میآید که آثار را از هم جدا میکند. در این جشنواره تمرکز ما بیشتر در چندنوازی است. چراکه در جشنواره «جوان» به صورت خیلی خوب روی تک نوازی تمرکز دارد و ما خواستیم تا شکل تازهای داشته باشیم. علاوه بر این نیز مشکلات زیادی در چندنوازی گروههای موسیقی وجود دارد که ما سعی کردیم با پرداختن به آن افراد را برای بیشتر پرداختن به کارشان ترغیب کنیم.
«سیفاله صمدیان» هم در ادامه بیان کرد: در شرایطی که خیلی از فیلمها به خاطر سوءتفاهم توقیف میشود، باید یاد داد تا از این اتفاقات جلوگیری کنیم. نباید صفر و یکی نگاه کنیم و از آن ور بوم بیفتیم. افرادی خاطر ندانستن جلوی کارهای ملت را میگیرند. کمک کنیم تا یاد دهیم به افراد و از این اتفاقات جلوگیری کنیم.
«رضا کیانیان» هم در مود واقعبینی گفت: واقعبینی فقط به صدای خانمها تمام نمیشود، گروههایی از نوازنده و هنرمند داریم که میتوانند اینجا دیده بشوند و واقعبینی این است. فیلمهایی را که هیچکس قرار نبود ببینند حداقل ۱۱۰ نفر میتوانند ببینند. دنبال یک جهش بزرگ نیستم و به نظرم همین هم خوب است.
او ادامه داد: یکسری بازیگر جوان همیشه به من میگویند ما که نمیتوانیم در ایران خودمان را نشان دهیم اما من میگویم در همین ایران سالی چند کارگردان فیلم اولی و بازیگر داریم که اولین بار است بازی میکند؟ انشاالله پله پله جلو میرویم و نباید نگاهمان صفر و صدی باشد.
«کمال تبریزی» هم در پاسخ به سوالی درباره فیلمهایی که به نمایش درنیامده، گفت: در دورههای قدیمی، پروانهای به نام پروانه فرهنگی و هنری صادر میشد که امکان حضور در سالن عمومی نداشت و این پروانه را میگرفت که مثلا در حضور تعداد بسیار محدودی تماشاگر اکران شود. برای گرفتن اجازه نمایش این بخش از جشنواره هم تمام فیلمهایی که امکان نمایش نداشتند در صورت تمایل تهیهکننده و کارگردان، برای این فیلمها پروانه نمایش موقت در طول ۱۰ روز جشنواره و برای نمایش محدود میگیریم. این فیلمها فقط برای ۱۱۰ نفر که اسامی مشخصی در نقد و رسانه دارند اکران میشود و میز تخصصی نقد و بررسی آن هم به صورت فیزیکال همانجا برگزار میشود.
غریبپور هم درباره شکل جشنواره هنر زنده است بعد از اتمام دوره کرونا گفت: مطلقا قرار نیست جشنواره را بعد از کرونا از این حالت بیاندازیم. ما داریم تمرین میکنیم که شرایط نوینی را در برگزاری جشنواره ایجاد کنیم و این بستر را گستردهتر کنیم. بنابراین تاکید میکنم که در آینده هم جشنواره هنر زنده است را به همین شکل آنلاین برگزار خواهیم کرد.
«مازیار امیرخانی» درباره چگونگی انتخاب ۱۱۰ چهره رسانهای برای انتخاب فیلم برگزیده نیز گفت: این ۱۱۰ نفر یک نمادی است. افراد هنوز انتخاب نشده و شاید افراد بیشتری نیز حضور داشته باشند.
«بهروز غریبپور» در ادامه توضیح داد: زمان پهلوی دوم همه تلاش میکردند تا ساواک به آنها گیر دهد و مشهور شوند. این کار غلطی است و ما هم میخواهیم به دستگاه نظارتی بگوییم که این شیوه غلطی است. ممنوعیت ایجاد جذابیت میکند. خیلی از گروههای تئاتری نیز اکنون علاقمند هستند که روزنامه یا رسانهای به آنها گیر دهد تا دیده شوند.
او درباره انتخاب ۱۱۰ نفر نیز گفت: این موضوع در حال بررسی است و باید مجوزهای آن گرفته شود.
غریبپور همچنین درباره حضور بانوان در جشنواره اظهار داشت: آفرین بر بانوان کشور ما. چراکه اکنون بانوان هنرمند ما در بسیاری از زمینههای هنری حرف اول را میزنند. ما میخواهیم به مسئولان بگوییم که ممنوعیت کار درستی نیست. ما اصلا در تقابل با قانون کاری نمیکنیم و در چهارچوب قانون عمل میکنیم و واقعگرایی را نیز خواهیم داشت.
رضاخانی هم درباره سوالی برای پلتفرم پخش آنلاین آثار گفت: هنوز با هیچ پلتفرمی به قطعیت برای نمایش آثار نرسیدهایم تا نیمه بهمن امیدوارم به جمعبندی برسیم.
خلعتبری هم درباره نمایش ساز در جشنواره گفت: مشکل و ممنوعیتی برای نمایش ساز در بستر آفلاین نداریم.
بهروز غریبپور هم در پایان نشست گفت: ما در این جشنواره اصلا و ابدا گرایش سیاسی نداریم و نمیخواهیم حرکت تقابلی بکنیم بلکه میخواهیم در شرایط کنونی برای نسل جوان کاری کنیم و فضا را کمی بازتر کنیم و بگوییم تنها راه پناهنده شدن و خطر در دریای پرتلاطم نیست و همینجا هم میتوان موفق شود. غریبپور ادامه داد: جشنواره هنر زنده است تمام ابعاد زندگی را رصد کرده تا بتوانند کاری برای زنده ماندن نیروی خلاق کشور فراهم کند تا یک بار از سر امواج بیرون بیایند و دیده شوند و مفری برای آنها فراهم شود. با هر کسی که صحبت کردیم یک دقیقه برای پذیرفتن حضور در جشنواره مکث نکرد و از کسی «نه» نشنیدیم. شما هم همت خواهید کرد که علیرغم محدودیتها و ممنوعیتها به اهدافمان برسیم.
او یادآور شد: ما اینجا با کسی درنمیافتیم چون نه زورمان میرسد و نه چنین ارادهای داریم. میخواهیم در شرایط موجود کشور فرصتی برای دیده شدن آثار فراهم کنیم.
تعداد ۲۵ اثر به بخش نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر راه یافتند.
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، نمایشهای منتخب برای حضور در بخش نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.
عناوین این آثار بدون اولویت به شرح زیر اعلام میشود:
۱. نمایش «۶۵۹۹» به نویسندگی و کارگردانی مسعود براهیمی از استان اصفهان
۲. نمایش «V.A.R» به نویسندگی و کارگردانی مشترک احمد صمیمی و مارال ایزدبخش از استان بوشهر
۳. نمایش «آل و نال» به نویسندگی هواس پلوک و کارگردانی سعید ذبیحی از استان کرمانشاه
۴. نمایش «اوراقچی» به نویسندگی و کارگردانی مالک آبسالان از استان ایلام
۵. نمایش «بیست عدد آخر را من نشمردم» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی کولیوندی از استان ایلام
۶. نمایش «تنهای تنها» به نویسندگی و کارگردانی امیر رجب پور از استان قزوین
۷. نمایش «حس...؟!» به نویسندگی و کارگردانی علی کشاورزی از استان تهران
۸. نمایش «حباب زیرآب» به نویسندگی جلال حسنوند و کارگردانی مشترک جلال حسنوند و علیرضا شمس از استان اصفهان
۹. نمایش «خوون سل» به نویسندگی و کارگردانی حسنا قبادی از استان ایلام
۱۰. نمایش «سارگلین» به نویسندگی و کارگردانی مهدی صالحیار از استان آذربایجان شرقی
۱۱. نمایش «قلیان اویونی» به نویسندگی علیرضا فرید راد و کارگردانی حمیدرضا قزلباش از استان زنجان
۱۲. نمایش «لال بهیگ» به نویسندگی و کارگردانی علی قاضی از استان خوزستان
۱۳. نمایش «مضحکه در مضحکه» به نویسندگی و کارگردانی سمیه مهری از استان تهران
۱۴. نمایش «میه رگی کوو» به نویسندگی و کارگردانی سید فریدون احمدی از استان کردستان
۱۵. نمایش «نبردبام» به نویسندگی احمد صمیمی و کارگردانی مهدی ضیاییان پور از استان تهران
۱۶. نمایش «نگهبان آب» به نویسندگی آرش رضایی و کارگردانی مشترک محمد اسماعیلی و مهدی روزبهانی از استان همدان
۱۷. نمایش «واگویههای یک فشنگ جنون زده» به نویسندگی و کارگردانی هادی کیانی از استان مرکزی
۱۸. نمایش «وطوپیا» به نویسندگی و کارگردانی سید سوران حسینی از استان کردستان
۱۹. نمایش «هشت روز بدون تماس تصویری» به نویسندگی و کارگردانی مهدی حبیبی از استان همدان
۲۰. نمایش «همیلو» به نویسندگی فرامرز غلامیان و کارگردانی پیام احمدی از استان اصفهان
همچنین نمایشهای مهمان حاضر در این بخش نیز به شرح زیر معرفی میشوند:
۱. نمایش «ترور» به نویسندگی و کارگردانی پارسا پولادوند از تهران
۲. نمایش «#خودم_شروع_میکنم» به نویسندگی و کارگردانی سید مجید امینی از تهران
۳. نمایش «گراز گریزان» به نویسندگی پارسوا پاکیزه و کارگردانی حسین پوریزدان از تهران
۴. نمایش «لبخند با طعم ماسک» به نویسندگی و کارگردانی مسعود محسنی فرد از نیشابور
۵. نمایش «مجلس حماسهخوانی نفر ششم» به نویسندگی امیر دهقانی و کارگردانی حسین برسی نژاد از تهران
سامان خلیلیان به عنوان مدیر و بهمن صادق حسنی، سیروس همتی و الهه پورجمشید به عنوان اعضای هیات انتخاب مسابقه نمایشهای خیابانی، سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را همراهی میکنند.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه ۱۱ تا ۲۱ بهمن ۹۹ برگزار میشود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.
در چهارمین کارگاه هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران- مبارک احمد آکشته از «بازیدهندگی عروسک در قاب» میگوید.
به گزارش تیوال به نقل از ستاد خبری هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران- مبارک، برگزاری کارگاههای تخصصی در راستای ارتقای بنیه علمی نمایشگران عروسکی از جمله رویدادهایی است که در جشنواره هجدهم رخ خواهد داد و کارگاه «بازیدهندگی عروسک برای قاب» با حضور احمد آکشته بازیدهنده عروسک برگزار میشود.
این هنرمند عروسکگردان درباره موضوع این کارگاه توضیح داد: در کارگاه «بازیدهندگی عروسک برای قاب» به تفاوتهای بین عروسکگردانی صحنه تئاتر و تلویزیون پرداخته میشود. علاقهمندان در این کارگاه، کار با مانیتور را تجربه خواهند کرد.
عروسکگردان «پنگول» افزود: در این کارگاه، رعایت اشل عروسک، انتخاب پوزیشنهای مناسب در طول ضبط پلان و یا سکانس، کنترل ایستایی عروسک و چند ترفند دیگر آموزش داده خواهد شد.
کارگاه «بازیدهندگی عروسک در قاب» دوشنبه ۲۹ دیماه ساعت ۱۴ و به صورت آنلاین برگزار میشود.
متقاضیان برای شرکت در این کارگاه تا روز ۲۶ دیماه فرصت دارند از طریق تماس با شماره تلفنهای ۰۹۳۵۳۸۰۱۹۸۲ و۰۲۱۶۶۷۵۴۶۹۶ ثبتنام کنند.
مدیریت کارگاههای آموزشی این دوره از جشنواره بر عهده فهیمه میرزاحسینی است و این کارگاهها با همکاری استارتاپ فرهنگی هنری «روستاوند» و در پلتفرم این موسسه ارایه میشود.
راههای ارتباطی با هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران- مبارک به شرح زیر است:
وبسایت tehranmobarak.theater.ir
کانال تلگرام t.me/Tehranmobarak۱۸th
واتساپ ۰۹۳۵۳۸۰۱۹۸۲
اینستاگرام tehranmobarak.۱۸th
تلفن ۰۲۱۶۶۷۵۴۶۹۶ و ۰۲۱۶۶۷۱۰۷۰۲(دبیرخانه دائمی جشنوارهها)
ایمیل tehranmobarak@theater.ir
هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران- مبارک اسفندماه سال جاری به دبیری زندهیاد گلزار محمدی و مدیریت اجرایی مهدی حاجیان برگزار خواهد شد.
کانون روابط عمومی و تبلیغات خانه تئاتر از تمامی فعالین در حوزه ی ساخت اقلام تبلیغاتی در عرصه ی تئاتر دعوت به عضویت می کند.
این کانون به منظور تحقق اهداف اساسنامه و پیرو تصویب آییننامهی جدید کانون توسط هییت مدیرهی مرکزی خانه تئاتر، مورخ نوزدهم آبان ماه پس از گذشت یک سال از برگزاری مجمع عمومی رسمی و در راستای حمایت از فعالین حوزه ی ارتباطات تئاتر اعم از طراحان اقلام تبلیغاتی ، طراحان کمپین ، مدیران مارکتینگ و بازاریابان حوزهی تئاتر، مدیران روابطعمومی سالنهای تئاتر ؛ از میان متقاضیان، عضویت می پذیرد.
متقاضیان عضویت در این کانون می بایست براساس شرایط مندرج شده بر طبق آییننامهی جدید این کانون و بارگذاری شرایط در سایت رسمی خانهتئاتر، اقدامات لازم جهت ثبت درخواست عضویت خود را انجام دهند.
از شرایط عضویت در بخش اقلام تبلیغاتی می توان به حداقل سن ۱۸ سال و حداقل مدرک تحصیلی دیپلم برای عضویت رسمی در خانه تئاتر، عدم محرومیت از حقوق اجتماعی و فعالیت هنری و نداشتن سو شهرت و سوپیشینه، احراز شرایط مندرج در اساس نامه، ثبت نام در سایت رسمی خانه تئاتر و درخواست عضویت در کانون روابط عمومی و تبلیغات خانه تئاتر، ارائه اصل مدرک تحصیلی، اصل بروشور ها و یک نسخه از اقلام تبلیغاتی ساخته شده بر روی دی وی دی یا سی دی براساس نظم تاریخی اشاره کرد .
عضویت این افراد هفته ی نخست بهمن ماه توسط هییت مدیره ی کانون روابط عمومی و تبلیغات خانه تئاتر بررسی و نتیجه به فرد متقاضی اعلام خواهد شد.
ثبت نام این دوره عضوگیری تا پایان سال در سایت خانه تئاتر باز خواهد بود و عضویت کسانی بررسی خواهد شد که تمامی مدارک خود را به طور کامل به دبیرخانه انجمن ها (واقع در عمارت خانه تئاتر به ادرس خیابان نجات الهی، خیابان سمیه، پلاک ۲۶۰، روابط عمومی خانه تئاتر ) تحویل داده باشند .
آثار راهیافته به بخش دیگرگونههای اجرایی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، آثار بخش دیگرگونههای اجرایی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.
عناوین این آثار به شرح زیر اعلام می شود:
نمایش «است(۱۹۸۴)» با طراحی و ایده پردازی جعفر حجازی از تهران
نمایش «آنتروپی» با طراحی و ایدهپردازی نازنین زهرا رفیعی از تهران
نمایش «پانزده ثانیه» با طراحی و ایده پردازی پویان محمودی از تهران(مشروط)
نمایش «تناسخ» با طراحی و ایده پردازی مهیار جوادیها از تهران
نمایش «حیاط ناتمام خانه ورنوسفادرانی» با طراحی و ایده پردازی رضا سعیدی از تهران
نمایش «دموکراسی سفارشی» با طراحی و ایدهپردازی میلاد جباریمولانا از تهران (مشروط)
نمایش «سلول ها با ما میرقصند» با طراحی و ایده پردازی مجید سرنی زاده از بوشهر(مشروط)
نمایش «شدن» با طراحی و ایده پردازی نیما ایمان زاده از سنندج
نمایش «میکرو مکبث» با طراحی و ایده پردازی حسین دریس از تهران(مشروط)
نمایش «هوم» با طراحی و ایده پردازی سارا کریمیان اقبال از تهران(مشروط)
سامان خلیلیان به عنوان مدیر و ندا شاهرخی، حسین توازنیزاده و امیر راد به عنوان اعضای هیات انتخاب دیگرگونههای اجرایی، سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را همراهی میکنند.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه ۱۱ تا ۲۱ بهمن ۹۹ برگزار میشود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.
شناختنامه تئاتر مقاومت که حاوی گفتوگوها، نقد و نظرها و مقالات برگزیده تئاتر انقلاب و دفاع مقدس است منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، این شناختنامه با حمایت دبیرخانه هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت در سه جلد و توسط تقی اکبرزاده گزینش و ویرایش شده و شامل مقالات، نقد و نظرها و گفتوگوهای برگزیده تئاتر انقلاب و دفاع مقدس از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳۸۴ (۲۵ سال) است.
محتوای این مجموعه که دربردارنده متن کامل ۲۴ عنوان مقاله، ۱۱۶ یادداشت، ۲۰۱ عنوان گفتوگو و ۳۰۶ عنوان نقد و نظر است، از میان ۱۹۲ نشریه شامل: روزنامه، مجله و نشریات غیرادواری جشنوارههای تئاتر دفاع مقدس انتخاب و ویرایش شده و توسط نشر ساقی بنیاد فرهنگی روایت فتح، در ۲۰۳۸ صفحه و با قیمت ۳۰۰.۰۰۰ تومان منتشر گردیده است.
علاقهمندان برای دریافت این مجموعه میتوانند به فروشگاه نشر ساقی واقع در خیابان شهید سپهبد قرنی، نبش خیابان فلاحپور مراجعه نمایند.
پنجمین مجموعه شعر «فرزین پارسیکیا» با نام «جراحت کلمه» توسط نشر مروارید منتشر شد. پارسیکیا گفت: «جراحت کلمه، پنجمین کتاب شعر من است و این مجموعه، دربرگیرندهی شصتودو شعر بلند و کوتاه است که سعی کردهام با تکیه بر محوریت زبان، فضاهای جدیدی را در شعرهایم تجربه کنم »
او که کار خود را در حیطهی ادبیات، از ابتدای دههی هفتاد با سرودن شعر نیمایی و سپید شروع کرده است، در جدیدترین کتاب شعر خود، سعی در استفاده از روایتهای منظوم از طریق راویِ شعر کرده تا بستر وسیعتری را به شعر آزاد امروز بیافزاید که نمونههایی چند از این جریان، در کتاب او به چشم میخورد.
پارسیکیا اضافه کرد: بخشهای منفصل کنندهی «هذیان» که اولین تجربهی آن پیش از این، در کتاب «انقراض راوی» منتشر شده بود، در این کتاب نیز وجود دارد و مخاطب به وسیلهی آنها، چهار فصل متفاوت از چهار فضای متنوع را تجربه خواهد کرد»
از کتابهای شعر او میتوان به «به ردیف میرزاعبدالله»، «انقراض راوی» و «لکنتی از گیسوانت» اشاره کرد و همچنین کتاب شعر و عکس «به تیک ثانیه معتادم» و مجموعه ترانهی «فیشرآباد» از زمرهی کارهای اوست.
پارسیکیا در حیطهی ادبیات کودک و نوجوان نیز فعالیت داشته و کتابهای داستان «فری مو فری»، «ستارههای یک شب تعطیل» و مجموعهی «کوروش در سفر...» از جمله آثار اوست.
«جراحت کلمه» را میتوان سرآغاز جدیدی در فرم و زبان شعری پارسیکیا دانست که پیش از این مسبوقبهسابقه نبوده و در بسیاری از آثار این کتاب، رفتار جدید شعری او را میتوان مشاهده کرد.
در ادامه چند شعر از این مجموعه را میخوانیم
یک
حالا «گناه نخستینم»
زاییده به زایشی ابدی
ابری پیوسته به باران
درختی بیسیب
تا از من بچینی، چین پیشانیام را
و در چنته
جز تو ندارم
جز تو، گناه نخستینم!
دو
نه در
پینه بسته و لولا، «لا»!
که تار میزند عنکبوت
در مطلق فراموشی
و هر غروب
تا چشم کار میکند
عرق میریزد
از آینه به قاب
از قاب به در، که نمیآیی
سه
گاز میدهم
از صدر تا «صدر»
برای «معمر»* اما
دهانی نمانده و
گلوله دور میشود
ببین سرهنگ!
یک جای تاریک را تاریخ گذاشتی
یک جای تاریخ را تاریک
چهار
«زن»
چراغهای زرد چشمکمرد
پامردِ کوهی در خیابان
در کوچه و برمرد
دورهام کردهاند
این ابرهای ناجنس که از سرم بخار میشوند،
آیا میشوند برنگشته ببارند
باورکن به هیچ زنی حرفی نمیمَردم
پنج
نارنج دارد از شاخه
آب دارد از حوض
هی دارد از دارد سرمیرود، میافتد
چون یک نفر که میگفت، دارد میآید
اما رفت
گاهی مبدا فاصله را فعلها بهتر میشناسند
گاهی کسی که دارد میآید
سر که میرود
میافتد
تعداد ۱۲ اثر به بخش ویژه «سرباز انقلاب» نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر راه یافتند.
به گزارش روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، آثار راهیافته به بخش «سرباز انقلاب» نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.
عناوین این آثار به شرح زیر است:
نمایش «آن سالها» به نویسندگی مرتضی اسدیمرام و کارگردانی بهاره سعیدیپناه از کرمانشاه(مشروط)
نمایش «انگشتری» به نویسندگی مصطفی جعفری خوزانی و کارگردانی نسا سلیمانی از خمینیشهر
نمایش «او پهلوان اکبره» به نویسندگی افشین سلطانی و کارگردانی مصطفی دهشت و بهار بردبار از کرمانشاه(مشروط)
نمایش «به نام» به نویسندگی و کارگردانی اکبر قهرمانی از تهران
نمایش «پیله انقلاب» به نویسندگی محمد جواد صرامی و کارگردانی سید پویا امامی از اصفهان(مشروط)
نمایش «زندگی با طعم باروت» به نویسندگی و کارگردانی مجتبی خلیلی از اصفهان
نمایش «زهی خیال باطل» به نویسندگی و کارگردانی سید مهرداد کاوسی حسینی از همدان(مشروط)
نمایش «ژنرال» به نویسندگی و کارگردانی سعید بادینی از زاهدان
نمایش «سرباز سردار» به نویسندگی مرتضی شاه کرم و کارگردانی امین پورمند از ساری(مشروط)
نمایش «سردار حرم» به نویسندگی و کارگردانی امیر امینی از لاهیجان
نمایش «قاصد» به نویسندگی روح الله اریس و کارگردانی حسام الدین ایرانمنش از کرمان
نمایش «هیچکس همچون تو مرد میدان نیست» به نویسندگی و کارگردانی بهنام کاوه از آبادان
سامان خلیلیان به عنوان مدیر و توحید معصومی، سعید خیرالهی و محمد لارتی به عنوان اعضای هیات انتخاب بخش ویژه «سرباز انقلاب»، سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را همراهی میکنند.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه ۱۱ تا ۲۱ بهمن ۹۹ برگزار میشود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.
طی حکمی از سوی بهروز غریبپور رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره «هنر زنده است»، مریم رودبارانی به عنوان مدیر روابط عمومی این رویداد هنری منصوب شد.
در قسمتی از متن حکم ایشان آمده است: 《امید می رود با توجه به حضور و خدمات شما در حوزه روابط عمومی،همه توانایی های خود را جهت بهتر برگزارشدن جشنواره به کار گیرید.
آرزو دارم که بتوانید این جشنواره جامع فیلم،تئاتر،موسیقی و دیجیتال را بصورت تعاملی و با هدف امیدوار کردن جوانان هنرمند به آینده و رفع دلسردی آنها در شرایط سخت کرونا و درحالیکه بدلیل رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیتهای آنها مختل شده است ازطریق فضای مجازی اعلام موجودیت کرده و شعار و عنوان جشنواره که زنده بودن هنر است را محقق نمایید.》
مریم رودبارانی فعال امور ارتباطات و روابط عمومی است. مدیر روابط عمومی اولین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی،مدیر ارتباطات چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر معلولین،مدیر ارتباطات دومین و سومین جشنواره تئاتر کوتاه کیش،مدیر روابط عمومی تماشاخانه باران،مدیر روابط عمومی پردیس تئاتر شهرزاد،مدیر ارتباطات پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر،مدیر روابط عمومی چهار دوره جشنواره تئاتر باران،بازرس کانون روابط عمومی و تبلیغات خانه تئاتر، مدیر امور رسانه و تبلیغات فیلم،تئاتر و هنرهای تجسمی بخشی از سوابق حرفهای ایشان است.
فراخوان اولین جشنواره آنلاین «هنر زنده است» در چهار بخش فیلم به دبیری کمال تبریزی، تئاتر به دبیری بهروز غریب پور، موسیقی به دبیری فردین خلعتبری و دیجیتال آرت به دبیری محمود کلاری بیست و نهم آذرماه منتشر شد و علاقهمندان جهت شرکت در بخشهای مختلف جشنواره آنلاین «هنر زنده است» میتوانند با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی aafestival.ir به مطالعه متن فراخوان و ثبت اثر بپردازند.
این جشنواره به شکل رقابتی در شبکههای اینترنتی با حمایت مادی بخش خصوصی و حمایت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ۱۰ لغایت ۲۰ اسفندماه سال جاری برگزار میشود
عناوین ۱۰ اثر منتخب بخش رادیوتئاتر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، دبیرخانه این رویداد هنرهای نمایشی عناوین رادیوتئاترهای راهیافته به مرحله رقابت سی و نهمین جشنواره تئاتر را اعلام کرد.
بر اساس این خبر آثار زیر به عنوان رادیوتئاترهای منتخب برای حضور در جشنواره سی و نهم معرفی میشوند:
«اتاق ۲۴» به نویسندگی و کارگردانی داریوش شهبازی از تهران
«بوسه بر ماه» به نویسندگی مهدی قاسم زاده و کارگردانی الهه جباری از ساری
«پست بام» به نویسندگی پدرام رفیعی و کارگردانی طیبه صیدمحمدی از ایلام
«جزیره ۱۳۰» به نویسندگی و کارگردانی علی حسین قلیزاده از خوی
«چریکه» به نویسندگی سعید خیرالهی(براساس نمایشنامه «مرگ آواز توفیقالحکیم») به کارگردانی مصطفی کولیوندی از ایلام
«سوزنبان» به نویسندگی هوشنگ جمشیدیان و کارگردانی محمد رادمهر از اصفهان
«سین جیم» به نویسندگی سینا نیکوکار و کارگردانی علی بهرامی از تهران
«فیش آباد» به نویسندگی و کارگردانی سیروس همتی از تهران
«قهرمان من تویی» به نویسندگی عاطفه مکاری و کارگردانی مبین بوی افزار از قائم شهر
«مجلس سیاه و دختر سلطان» به نویسندگی و کارگردانی عبدالرضا یعقوبی از کرج
میرطاهر مظلومی، کاظم نظری، فرهاد امینی اعضای هیات انتخاب و امین رهبر مدیر این بخش هستند.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه ۱۱ تا ۲۱ بهمن ۹۹ برگزار میشود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.
نمایش «کلاغها میمیرند» با کارگردانی مشترک احمد چراغیفرد و غزاله لطیفی برای شرکت در سیونهمین جشنوارهی تئاتر فجر آمادهی حضور و رقابت میشود.
به گزارش روابطعمومی گروه، نمایش «کلاغها میمیرند» به نویسندگی فاضل قنادی و کارگردانی احمد چراغیفرد و غزاله لطیفی،که یکی از آثار متقاضی برای شرکت در سیونهمین جشنوارهی تئاتر فجر است، با پشت سر گذاشتن آخرین مراحل تمرین، آمادهی حضور و اجرا در جشنواره تئاتر فجر شده است.
در خلاصهداستان این نمایش آمده: ستاره زمان تولد خود، مادرش را از دست میدهد و پدرش او را رها میکند. پس از این، پدربزرگش سرپرستی ستاره را بر عهده میگیرد، ولی بقال محله در کودکی به او تجاوز میکند. در این شرایط بحرانی، پدربزرگ، ستاره را به خانهی بخت میفرستد اما شوهرش با زن همسایه به او خیانت میکند. ستاره برای انتقام از بخت خود، سه نفر را به قتل میرساند و محکوم به اعدام میشود، بیآنکه به یکی از آرزوهایش رسیده باشد.
بنا بر گفتهی چراغیفرد، این نمایش که با سبک رئالیسم اجتماعی اجرا خواهد شد، روایتی متفاوت از ناهنجاری اجتماعی و تعرض به حقوق انسانهاست که این مساله در مورد حقوق زنان بیشتر دیده میشود.
همچنین لطیفی میگوید:«نقض حقوق انسانها فقط شامل تعرض و تجاوز نیست. از آغاز خلقت و تولد انسان،که او وارد خانواده به عنوان مهمترین رکن جامعه میشود، حقوقی برای او شکل میگیرد که در این نمایش میبینیم وقتی مادر ستاره، میمیمرد و پدرش او را رها میکند، دیگر نمیتواند فرزندش را به تعالی برساند، و زمانی که در ادامه به ستاره تجاوز میشود، او نمیتواند این معضل را در جامعهی اسلامی و نزد سرپرست جدیدش ـ پدربزرگ ـ به راحتی طرح موضوع بکند. در واقع ستاره از یک نطفهی پاک، تبدیل به یک فرد کاملاً از دسترفته میشود، بیآنکه مشکل و درد او آسیبشناسی اجتماعی بشود تا بدانیم ریشهی مشکلات او کجاست».
لطیفی میافزاید: دلیل انتخاب متن آقای قنادی برای اجرا، مبحث مهم خانواده بود که تربیت خانوادگی و شکلگیری شخصیت فرد در جامعه تحت تاثیر آن بسیار کمرنگ است. در جامعهی ما، دربارهی تجاوز خیلی صحبت میشود اما در رابطه با خانواده حرفی زده نمیشود».
سینا بهپور، میلاد غفوری، سجاد مژدهیی، سامان مقدمی، مهری کمانگرپور، آیدا کریمی، زینب نائبی و حنا فتحاللهی بازیگران تئاتر «کلاغها میمیرند» هستند.
دیگر عوامل نمایش از این قرارند: احمد چراغیفرد، غزاله لطیفی(طراح،کارگردان، تهیهکننده)، فاضل قنادی (نویسنده)، نگین زاهدی(گریم)، مریم هاشمزاده (صداگذار)، زهرا صالحی(طراح نور)، محمد جهانبین (هماهنگی و تدارکات)، احمد چراغیفرد(طراح صحنه)، غزاله لطیفی(طراح لباس)، آرش نمازی(عکاس و فیلمبردار)، صبا شکوهمند (عکاس)، امیرحسین ملکی.
تمرینهای نمایش «کلاغها میمیرند» از دیماه ۹۸ شروع شده بود که با شیوع ویروس کرونا، مدتی به تعویق افتاد و دوباره از تیرماه سال جاری به مدت چهار ماه ادامه پیدا کرد.
گفتنی است اجرای عمومی این نمایش پس از جشنواره در دو فاز صورت میگیرد؛ فاز اول اجراها در سالن آژمان و فاز دوم، در سالن دیگری خواهد بود که در خبرهای تکمیلی و آتی این نمایش اعلام خواهد شد.
بیژن بیرنگ، روزبه معصومی و رضا حامدی خواه مسئولیت انتخاب آثار و داوری بخش تله تئاتر و گزارشهای صحنه ای سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را برعهده گرفتند.
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، دبیرخانه این رویداد هنرهای نمایشی، بیژن بیرنگ، روزبه معصومی و رضا حامدی خواه را به عنوان اعضای هیات انتخاب و داوری بخش تله تئاتر و گزارشهای صحنهای سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی کرد.
بیژن بیرنگ
بیژن بیرنگ متولد ۱۳۲۸ در تبریز تهیه کننده و کارگردان و نویسنده تئاتر، سینما و تلویزیون است. وی تاکنون کارگردانی مجموعههای نمایشی «باز هم زندگی»، «خانه سبز»، «چاق و لاغر»، «همسران» و...، فیلمهای سینمایی «قصه عشق»، «سیندرلا»، «علی و غول جنگل»، نویسندگی «محله برو بیا»، «محله بهداشت» و تهیهکنندگی و کارگردانی تله تئاترهای متعددی را برعهده داشته است.
روزبه معصومی
روزبه معصومی فارغالتحصیل کارگردانی تئاتر از دانشکده هنرهای زیبا و فارغالتحصیل از مرکز آموزش فیلمسازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. وی کارگردانی مجموعههای نمایشی «گلخند ۱»، «گلخند۲»، «کدو مطبخ»، «هزارو یکشب»، «رنگ نوروزی»، تله تئاترهای «نماینده ملت»، «روابط سود جویانه» و... را در کارنامه کاری خود دارد.
رضا حامدی خواه
رضا حامدی خواه متولد سال ۱۳۴۶ در سبزوار کارگردان، مدرس دانشگاه و تهیهکننده تئاتر، سینما و تلویزیون است. وی کارگردانی و تهیه کنندگی بیش از ۴۰ نمایش تلویزیونی، مجموعه نمایشی، فیلم و سریال از جمله کارگردانی نمایشهای صحنه ای «اعترافاتی درباره زنان»، «شهر شطرنجی»، «تلفن مشترک» و ...، نمایشهای تلویزیونی «سوپ قارچ»، «ژنرال ماسیاس»، «قلم عمه خانم»، «گمسک»، «تیغ کهنه»، «روژانو»، کارگردانی فیلمهای «هفت سین»، «چکمههای استالین»، «دیوار کاه گلی» و ...از جمله سوابق حرفهای این هنرمند است.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه ۱۱ تا ۲۱ بهمن ۹۹ برگزار میشود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.
دبیر شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان که با تلاش سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان ۱۶ تا ۲۲ اسفند سال جاری برگزاری میشود، معرفی شد.
به گزارش مشاور رسانه ای جشنواره، سعید ابریشمیراد شهردار کاشان و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان، طی حکمی برای دومین سال متوالی خیام وقارکاشانی از بازیگران و هنرمندان تئاتر، سینما و تلویزیون را به عنوان دبیر این رویداد فرهنگی هنری منصوب کرد.
این دوره از جشنواره در ۴ بخش مسابقه صحنهای، نمایشهای کودک و نوجوان، مهمـــان و ویژه و بخش مسابقه نمایشنامهنویسی با موضوع آزاد برگزار میشود و آثار با موضوعات اجتماعی، شهروندی، فرهنگ ایثار و مقاومت، شهدای مدافع سلامت، شهدای مدافع حرم و سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در اولویت انتخاب قرار دارد.
بر اساس فراخوان منتشر شده در تارنمای mehrfestival.ir هنرمندان می توانند تا اول اسفند ماه با ارسال فیلم تئاتر خود در این رقابت که تا ۱۰ اسفند ماه مورد ارزیابی قرار می گیرد، شرکت کنند.
شایان ذکر است شانزدهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر مهر از سوی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان و با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور گردهمایی و رقابت سازنده هنرمندان، ارتقای سطح هنرهای نمایشی، ایجاد فرصتهای برابر و همچنیـن حمایتی هرچند اندک از گـروههـای تئاتری آسیب دیده از ویروس کرونا به میزبانی کاشان برگزار میشود.