به گزارش روابط عمومی، نشست خبری جشنواره «هنر زنده است» با حضور بهروز غریبپور (رییس شورای سیاستگذاری و دبیر بخش تئاتر)، مازیار رضاخانی (مدیر جشنواره و عضو شورای سیاستگذاری)، کمال تبریزی (دبیر بخش سینما)، فردین خلعتبری (دبیر بخش موسیقی)، سیفالله صمدیان (نماینده بخش دیجیتال آرت) و حضور مجازی محمود کلاری (دبیر بخش دیجیتال آرت) و رضا کیانیان عضو شورای سیاستگذاری پیش از ظهر ۲۳ دی در پردیس تئاتر باغ کتاب تهران برگزار شد.
بهروز غریبپور در ابتدای این نشست گفت: برای من بسیار لذتبخش است که جشنواره به گونهای منعکس شده که همه شما دوستداران فعالیتهای فرهنگی و هنری حضور گستردهای در این نشست پیدا کردهاید این نشست برای تبیین آنچیزی است که بر ما در این ماهها گذشته.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره هنر زنده است، ادامه داد: ما روز گذشته خدمت آقای صالحی، آقای حسینی و دیگر مسئولان وزارت ارشاد بودیم و نکته فوقالعادهای که در این دیدار برای آقای وزیر وجود داشت این بود که بخش خصوصی بدون تکیه بر احکام انتصابی و پیشگام شدن یک وزارتخانه خاص، به صورت خودجوش یک جشنواره را راهاندازی کرده است. ما سعی کردیم در این دوران سخت و مسدود کننده آستین بالا بزنیم و کاری را بکنیم که فضای هنری نیاز دارد.
غریبپور یادآور شد: همانطور که میدانید تماشاخانهها و سالنهای سینما تعطیلاند و پلهای پیش روی ما خراب شده و یا پلهایی که قابل اتکا به نظر میرسد، سست است. در این شرایط تجربه جدیدی را آغاز کردیم. اسفند سال گذشته آقای مازیار رضاخانی که فردی باتجربه در راهاندازی جشنوارههای غیر دولتی است پیشنهاد این جشنواره را به من داد و از آن زمان مشغول بودیم تا نهادی را در بخش خصوصی با حمایت معنوی وزارت ارشاد راهاندازی کنیم. این جشنواره جامع حرکتی است که از درون خانواده هنرمندان برخاسته و امیدوارم شما در پوشش خبری آن کمک کنید تا موفق شویم.
غریبپور همچنین با اشاره به اثرگذاری رسانهها در پخش خبر فراخوان این جشنواره گفت اولین شرکت کننده ما که ثبت نام کرد، دخترخانمی از سیستان و بلوچستان است که با یک انیمیشن شرکت کرده و یادآور شد: هدف ما ارتباط تعاملی با مخاطب است.
کمال تبریزی (دبیر بخش فیلم جشنواره) نیز در ادامه این نشست گفت: ما و گروه دوستانی که در این جشنواره حاضر هستند، همه در حال کاری هستیم که فکر میکنم نتیجه آن نسبت به جشنوارههای دیگر متفاوت باشد.
وی ادامه داد: تمرکز ما در بخش سینما روی جوانهاست. استعدادهایی که شاید نتوانند در جشنوارههای دیگر دیده شوند. البته این به معنای آن نیست که کسان دیگر نمیتوانند در این رویداد شرکت کنند. ما قطعا حضور پیشکسوتان را هم پذیرا هستیم.
تبریزی در ادامه بیان کرد: سعی ما این است که کمتر به رقابت بپردازیم و بیشتر روی بررسی فیلمها تمرکز کنیم. این جشنواره فرصتی برای نمایش آثار است. اخیرا بعد از سالها مشخص شد که یکی از فیلمهای من نباید به توقیف میرفت. در صورتی که اگر فرصت نمایش به آن داده میشد این همه سال توقیف نمیشد.
این کارگردان در ادامه گفت: عدم نمایش خیلی از فیلمهایی که توسط هنرمندان ساخته میشود، سو تفاهم است. ما باید به فیلمها امکان نمایش دهیم تا بتوانند که حرف خود را مطرح کنند.
بهروز غریبپور در ادامه بیان کرد: به رضا کیانیان گفتم که من باید ممنون کرونا باشم که سبب شد تا بعد از نیم قرن با او که همدانشگاهی بودم کار کنم.
«رضا کیانیان» عضو شورای سیاستگذاری جشنواره هم در ادامه این نشست با بیان اینکه «امیدوارم در قرن آینده هم باهم کار کنیم» ابتدا از بدخلقی که پیش از آغاز نشست با یک خبرنگار داشت عذرخواهی کرد و گفت کاش شما هم کاری نکنید که آدم بدخلق شود!
کیانیان در ادامه با اشاره به دلیل پیوستن خود به جشنواره هنر زنده است که اکنون موتورش روشن شده است، گفت: این جشنواره اجازه میدهد کسانی واردش شوند که هیچ وقت دیده نمیشوند. چقدر گروه زیرزمینی موسیقی داریم که هیچ کار خلافی انجام نمیدهند و بی خودی اسمشان زیرزمینی شده؟ یا چه تعداد بچههای جوان تئاتر در شهرستان داریم که جایی جز جشنواره فجر برای دیده شدن ندارند؟ یا بچههای جوانی که فیلم کوتاه میسازند و دیده نمیشوند.
این بازیگر سینما و تئاتر ادامه داد: جز این طیف بزرگ، بخش دیگری به نام دیجیتال آرت هم وجود دارد که کارهای بسیار زیاد و خوبی در آن انجام میشود. آنها که هیچ جایی برای دیدن شدنشان وجود ندارد. من به این دلیل به این جشنواره پیوستم چون اینجا جایی است که آنهایی که نمیتوانند دیده شوند، فرصت دیده شدن دارند.
فردین خلعتبری در ادامه مراسم گفت: وقتی در جمعی وارد میشوید و میبینید که دغدغههای شخصی شما با اهداف بقیه همسو است کفایت میکند تا شما همه چیز خود را بگذارید و برای آن تلاش کنید.
او در ادامه با اشاره به نقش رسانهها در دیده شدن این رویداد عنوان کرد: اگر مطبوعات نباشند جشنوارهای شکل نمیگیرد. به عنوان مثال ما در بخش موسیقی منتقدهای کمی داریم. در صورتی که حضور خبرنگاران و منتقدان به شدت میتوانند در موسیقی تاثیر گذار باشند.
خلعتبری ادامه داد: وقتی ما و همه همکارانم در خانه هستیم، جوانهای با استعدادی شماره ما را پیدا کرده و با ما تماس میگیرند که شاید نتوانیم آنطور که باید به آنها کمک کنیم. این جشنواره بستر مناسبی برای این اتفاق است.
این موسیقیدان در ادامه یادآور شد: موسیقی غیر مجاز وجود ندارد و جشنواره هنر زنده است به سمتی میرود که همه موسیقیها بتوانند خودشان را عرضه کنند. در عرصه موسیقی حرفهای متاسفانه رقابت اتفاق نمیافتد. در صورتی که افراد حرفهای در حوزههای دیگر وارد جشنوارههای مختلف شده و به راحتی با جوانها به رقابت میپردازند. اما افراد حرفهای در موسیقی زیاد راغب به رقابت به این صورت نیستند. ما برای اینکه ما از حضور هنرمندان جوان ولی حرفهای در این جشنواره محروم نشویم، یک بخش غیر رقابتی نیز در این رویداد خواهیم داشت.
«سیفالله صمدیان» نماینده بخش دیجیتال آرت و از اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره هم گفت: من اسمم سیفالله صمدیان است و در نقش محمود کلاری با هفت، هشت درجه کیفیت پایینتر اینجا هستم! البته دوست داشتم ایشان ابتدا صحبت کنند.
او در ادامه با اشاره به بخش دیجیتال آرت، گفت: من میخواهم یک کار غیرمجاز جهانی کنم و اسم هنر هشتم را برای دیجیتال آرت بگذارم. چه بخواهیم و چه نه دیجیتال آرت جای خود را در هنر باز کرده و همه رشتههای قبل خودش را در دل خود دارد، اما با رویکرد و بازدهی جدید و برای همین خیلی خوشحالم که این اتفاق افتاد و این حرکت کاری کرد که در اولین دوره جشنواره دیده شود. امیدوارم همه کمک کنید تا جشنواره با همه کمبودهایش ادامهدار شود.
صمدیان ادامه داد: امیدوارم این گروه انگیزهشان بیشتر شود چون هیچ کجای جهان چنین اتفاقی نیفتاده و امیدوارم ایران جایی باشد که این اتفاق را شروع میکند و ادامهدار باشد.
محمود کلاری هم در ادامه، در ویدئویی کوتاه خطاب به حاضران گفت: به نظرم میرسد آنلاین بودنم به ذات این جشنواره نزدیکتر است. امیدوارم بتوانیم چشم در چشم باهم ملاقات داشته باشیم و شر این بیماری کنده شود و زمینه برای ارتباطمان فراهم شود.
مدیر بخش دیجیتال آرت جشنواره با اشاره به ماجرایی که زمینه واقعی شکل دهنده این جشنواره است، گفت: این بیماری ما را از هم دور کرد خاصه در هنر. این جشنواره تلاشی برای ایجاد فضایی است که کار هنرمندان از این طریق به سمع و نظر بقیه برسد و دیگران با محصولات فکری این عزیزان ارتباط برقرار کنند و امیدوارم باهم بتوانیم جشنواره کمنقصی را برگزار کنیم. هرچند که دور اول آن و با تنوع بسیار است و مشکلاتش طبیعتا کمکم پدیدار خواهد شد. پدیده تازه به دوران رسیده دیجیتال آرت هم در آن برگزار میشود که امیدوارم در دورههای بعدی خود را بتواند اصلاح کند.
کلاری با بیان اینکه «بسیار خوشحال و مفتخرم که دوستانم داوری این بخش دیجیتال آرت را پذیرفتند مثل کامبیز درمبخش، ابراهیم حقیقی، سیفالله صمدیان و آزاده اخلاقی» گفت: تلاش میکنیم که نتیجه خوبی حاصل شود گرچه دور اول جشنواره مشکلاتی دارد و در مسیر حرکتش خود را اصلاح خواهد کرد.
«مازیار رضاخانی» هم در ادامه این نشست گفت: یکی از جذابترین بخشهای هر جشنوارهای گفتگوی میان دستاندرکاران جشنواره و فعالین رسانهای است. جایی که میتواند نقطه اوج باشد که به قلم خبرنگاران و منتقدان بستگی دارد.
او ادامه داد: در بخش سینما برنامهریزی که با آقای کمال تبریزی داشتیم، این بود که از ۱۱۰ چهره منطبق از اهالی رسانه دعوت کردیم که بیایند و جایزه ویژهای را به فیلم برگزیده خودشان بدهند.
رضاخانی در ادامه خاطرنشان کرد: برای اولین بار است که دبیرخانه جشنواره با هنرمندان تماس میگیرند. دبیرخانه مستقیما با هنرمند تماس گرفته و از او دعوت میکند تا در جشنواره ما حاضر باشد. همین موضوع نشان میدهد که هنر زنده است. امیدواریم که این رویداد تاثیر خودش را بگذارد.
«فراز بابایی» نماینده گروه مربع ۱۱ هم در این نشست گفت: هدف ما این بود که بنزین سبزی باشیم برای استارت ماشین این جشنواره بزرگ.
بابک بادکوبه اسپانسر جشنواره هم با بیان اینکه خانواده او بیش از صد سال است در کار هنر است، گفت: یک جنگل برای جنگل بودن یا دریا برای دریا بودن تلاش نمیکند چون یک اکوسیستم وجود دارد. من کاری که با افتخار ایستادم برای این جشنواره انجام دهم یک اکوسیستم است که یک سرمایهگذار پشت این جشنواره بایستد؛ یکسری اندیشمند دارند کار میکنند یکسری جوان عاشق کار میکنند. وقتی اکوسیستم شکل بگیرد زندگی جریان دارد و خیلی آسان میشود. ما همیشه تلاش میکنیم و عرق میریزیم چون نتوانستهایم یک اکوسیستم برای آن خلق کنیم. امیدوارم بتوانیم در شأن جشنواره و هیات داوران کار کنیم.
بهروز غریبپور پیش از پرسش و پاسخ با خبرنگاران یادآور شد: آخرین رویداد فرهنگی قرن است. امیدوارم در جهان سرشار از ناامیدی بتوانیم امید بیافرینیم.
فردین خلعتبری درباره حضور شرکتکنندگان خانم در بخش موسیقی این جشنواره گفت: شرکتکنندگان خانم به صورت گروهی در جشنواره شرکت میکنند. در واقع آثار باید به صورتی باشد که همه صداها در خدمت یک جریان باشد و تکخوانی وجود ندارد. برای این کار رپرتوآرهای کمی وجود دارد. چون کار سختی است. از همکاران خواهش کردم که در صورت مراجعه افراد برای آنها قطعه بنویسند.
وی افزود: به خاطر محدودیتهایی که وجود دارد، این راهی بود تا خانمها نیز بتوانند در جشنواره شرکت کنند و منع قانونی برای شرکت آنها وجود نداشته باشد. همچنین باید بگویم هیچ محدودیتی برای ارائه سبکهای مختلف از طرف شرکتکنندگان وجود ندارد و افراد میتوانند در هر سبکی کارهای خود را ارائه دهند.
بهروز غریبپور نیز درباره چگونگی شرکت آثار تئاتر در جشنواره نیز توضیح داد: نکته فوقالعادهای که در این رویداد داشتیم این بود که بیش از ۹۰ درصد فعالیت جشنوارهای ما با موبایل، تبلت و ابزارهایی به این صورت انجام شده است. این کار نیز خودش نوید اتفاق تازهای است. چون ما با حداقل نیرو کار خود را پیش میبریم. میز ما همیشه یک میز دیجیتال بوده است و در جشنواره نیز همین رویه را داریم.
وی ادامه داد: تئاتریها فراموش کردند که ما تله تئاتر داشتیم و در زمانی دورتر به سمت تلویزیون و سینما رفتیم. اولین انیمیشنهای ما نمایشهای عروسکی بوده است. در این سالها هم تئاتریها فراموش کردند هم تلویزیون از وظیفه خود در تولید تله تئاتر کوتاهی کرده است.
غریبپور در ادامه بیان کرد: در نتیجه ما احیاکننده این شکل از تئاتر در فضای مجازی هستیم. تئاتریها باید صحنه را تمام کره زمین بدانند. راههای وصل مخاطب را نباید فراموش کنیم. اکنون صحنه بزرگتری در اختیار ما قرار گرفته است. در نتیجه گروهها کار خود را ضبط کرده و بعد از بررسی همه آثار کارها را معرفی میکنیم.
«کمال تبریزی» در پاسخ به سوالی درباره بحث حقوقی پخش آثار و تمهیدات اندیشیده شده در این زمینه گفت: این مسأله نمایش آنلاین به هرحال همواره با کپیرایت و مشکلات آن مواجه بوده است. در کشورهای آسیایی بیشتر با بحث قاچاق و دانلود غیرقانونی مواجهیم اما سه بخشی که در زمینه سینما داریم یکسری درباره فیلمهایی است که در دو سال اخیر نمایش عمومی داشتهاند و در پلتفرمهای آنلاین میتوانیم فضا را فراهم کنیم که منتقدان و رسانهها به بهترینهای این بخش رای دهند.
تبریزی با بیان اینکه در بخش فیلم کوتاه هم در صورت تمایل صاحبان اثر امکان نمایش آنلاین آنها وجود دارد، گفت: اما در بخش مسابقه مجبوریم آن را به شکل فیزیکال در یک سالن برای داوران و گروه ۱۱۰ نفره منتقدان و اهالی رسانه نمایش دهیم. مخاطبان غیرآنلاین که به صورت فیزیکی در سالن حضور دارند محدود به این ۱۱۰ نفر خواهند بود چون محدودیتهایی هم در این زمینه وجود دارد امیدوارم در سالهای آتی بتوانیم وارد قانون کپیرایت شویم و از شر این مشکلات هم رها شویم.
او همچنین خاطرنشان کرد که تعدادی از فیلمهایی که امکان نمایش نداشتهاند هم در این بخش و برای این ۱۱۰ نفر نمایش داده میشود.
این کارگردان سینما همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینترنت گفت: هم به لحاظ دامنه و سرویس دادن به یوزرها مشکلاتی وجود دارد اما با مذاکره با پلتفرمها میتوانیم بستر بیشتری را در اختیار جشنواره قرار دهیم. میدانم محدودیت صد هزار نفری برای پخش آنلاین هست که شاید بتوانیم با مذاکراتی آن را افزایش دهیم.
بهروز غریبپور هم در ادامه گفت: محل نمایش فیلمها همینجا خواهد بود و باید از پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تشکر کنم که فرصتی را برای این کار فراهم کردند. نیما دهقانی پلتفرمی به نام هامون در آمریکا راهاندازی کرده که بتواند در صورت امکان بخش خارج از کشور ما را پوشش دهند.
مازیار رضاخانی هم یادآور شد: بگذارید گفتههای آقای تبریزی را تکمیل کنم و این خبر را بدهم که فیلمهای توقیفی برای اولین بار در این دوره میتوانند برای آن ۱۱۰ نفر نمایش داده شوند. بهطور مثال آقای کاهانی در این بخش ثبتنام کردهاند و البته فیلمها روی پلتفرم نمیرود که مشکلی پیش بیاید. البته خود آقای تبریزی هم در این بخش فیلمشان را شرکت دادهاند!
غریبپور هم تشریح کرد: قرار بود هر کدام از ما یک اثرمان را به جشنواره هبه کنیم که البته در بخش غیر رقابتی شرکت دارد. مبالغی که برای جوایز در نظر گرفتهایم نسبت به یک جشنواره بخش خصوصی قابل توجه است و امیدوارم رقم قابل تاملی در شب عید به هنرمندان کشور اختصاص پیدا کند. سعی نکردیم با یک تندیس خودمان را خلاص کنیم و کمکی که وارد بازار کار میکنیم قابل تامل است.
«فردین خلعتبری» در ادامه این نشست درباره موانعی که در بخش موسیقی جشنواره به خاطر قوانین وجود دارد، گفت: ما درباره چیزهای حرف میزنیم که شدنی است. تکخوانی زن به هر دلیل ممنوع است اما هیچجا گفته نشده که جمعخوانی خانمها ممنوع است. این تنها کاری بود که بعد از سالها سکوت توانستیم برای شنیده شدن صدای خانمها انجام دهیم.
او در ادامه بیان کرد: موسیقی غیرمجاز وجود ندارد و همه آثار از ارشاد مجوز میگیرند. شرایطی در بخش شعر به وجود میآید که آثار را از هم جدا میکند. در این جشنواره تمرکز ما بیشتر در چندنوازی است. چراکه در جشنواره «جوان» به صورت خیلی خوب روی تک نوازی تمرکز دارد و ما خواستیم تا شکل تازهای داشته باشیم. علاوه بر این نیز مشکلات زیادی در چندنوازی گروههای موسیقی وجود دارد که ما سعی کردیم با پرداختن به آن افراد را برای بیشتر پرداختن به کارشان ترغیب کنیم.
«سیفاله صمدیان» هم در ادامه بیان کرد: در شرایطی که خیلی از فیلمها به خاطر سوءتفاهم توقیف میشود، باید یاد داد تا از این اتفاقات جلوگیری کنیم. نباید صفر و یکی نگاه کنیم و از آن ور بوم بیفتیم. افرادی خاطر ندانستن جلوی کارهای ملت را میگیرند. کمک کنیم تا یاد دهیم به افراد و از این اتفاقات جلوگیری کنیم.
«رضا کیانیان» هم در مود واقعبینی گفت: واقعبینی فقط به صدای خانمها تمام نمیشود، گروههایی از نوازنده و هنرمند داریم که میتوانند اینجا دیده بشوند و واقعبینی این است. فیلمهایی را که هیچکس قرار نبود ببینند حداقل ۱۱۰ نفر میتوانند ببینند. دنبال یک جهش بزرگ نیستم و به نظرم همین هم خوب است.
او ادامه داد: یکسری بازیگر جوان همیشه به من میگویند ما که نمیتوانیم در ایران خودمان را نشان دهیم اما من میگویم در همین ایران سالی چند کارگردان فیلم اولی و بازیگر داریم که اولین بار است بازی میکند؟ انشاالله پله پله جلو میرویم و نباید نگاهمان صفر و صدی باشد.
«کمال تبریزی» هم در پاسخ به سوالی درباره فیلمهایی که به نمایش درنیامده، گفت: در دورههای قدیمی، پروانهای به نام پروانه فرهنگی و هنری صادر میشد که امکان حضور در سالن عمومی نداشت و این پروانه را میگرفت که مثلا در حضور تعداد بسیار محدودی تماشاگر اکران شود. برای گرفتن اجازه نمایش این بخش از جشنواره هم تمام فیلمهایی که امکان نمایش نداشتند در صورت تمایل تهیهکننده و کارگردان، برای این فیلمها پروانه نمایش موقت در طول ۱۰ روز جشنواره و برای نمایش محدود میگیریم. این فیلمها فقط برای ۱۱۰ نفر که اسامی مشخصی در نقد و رسانه دارند اکران میشود و میز تخصصی نقد و بررسی آن هم به صورت فیزیکال همانجا برگزار میشود.
غریبپور هم درباره شکل جشنواره هنر زنده است بعد از اتمام دوره کرونا گفت: مطلقا قرار نیست جشنواره را بعد از کرونا از این حالت بیاندازیم. ما داریم تمرین میکنیم که شرایط نوینی را در برگزاری جشنواره ایجاد کنیم و این بستر را گستردهتر کنیم. بنابراین تاکید میکنم که در آینده هم جشنواره هنر زنده است را به همین شکل آنلاین برگزار خواهیم کرد.
«مازیار امیرخانی» درباره چگونگی انتخاب ۱۱۰ چهره رسانهای برای انتخاب فیلم برگزیده نیز گفت: این ۱۱۰ نفر یک نمادی است. افراد هنوز انتخاب نشده و شاید افراد بیشتری نیز حضور داشته باشند.
«بهروز غریبپور» در ادامه توضیح داد: زمان پهلوی دوم همه تلاش میکردند تا ساواک به آنها گیر دهد و مشهور شوند. این کار غلطی است و ما هم میخواهیم به دستگاه نظارتی بگوییم که این شیوه غلطی است. ممنوعیت ایجاد جذابیت میکند. خیلی از گروههای تئاتری نیز اکنون علاقمند هستند که روزنامه یا رسانهای به آنها گیر دهد تا دیده شوند.
او درباره انتخاب ۱۱۰ نفر نیز گفت: این موضوع در حال بررسی است و باید مجوزهای آن گرفته شود.
غریبپور همچنین درباره حضور بانوان در جشنواره اظهار داشت: آفرین بر بانوان کشور ما. چراکه اکنون بانوان هنرمند ما در بسیاری از زمینههای هنری حرف اول را میزنند. ما میخواهیم به مسئولان بگوییم که ممنوعیت کار درستی نیست. ما اصلا در تقابل با قانون کاری نمیکنیم و در چهارچوب قانون عمل میکنیم و واقعگرایی را نیز خواهیم داشت.
رضاخانی هم درباره سوالی برای پلتفرم پخش آنلاین آثار گفت: هنوز با هیچ پلتفرمی به قطعیت برای نمایش آثار نرسیدهایم تا نیمه بهمن امیدوارم به جمعبندی برسیم.
خلعتبری هم درباره نمایش ساز در جشنواره گفت: مشکل و ممنوعیتی برای نمایش ساز در بستر آفلاین نداریم.
بهروز غریبپور هم در پایان نشست گفت: ما در این جشنواره اصلا و ابدا گرایش سیاسی نداریم و نمیخواهیم حرکت تقابلی بکنیم بلکه میخواهیم در شرایط کنونی برای نسل جوان کاری کنیم و فضا را کمی بازتر کنیم و بگوییم تنها راه پناهنده شدن و خطر در دریای پرتلاطم نیست و همینجا هم میتوان موفق شود. غریبپور ادامه داد: جشنواره هنر زنده است تمام ابعاد زندگی را رصد کرده تا بتوانند کاری برای زنده ماندن نیروی خلاق کشور فراهم کند تا یک بار از سر امواج بیرون بیایند و دیده شوند و مفری برای آنها فراهم شود. با هر کسی که صحبت کردیم یک دقیقه برای پذیرفتن حضور در جشنواره مکث نکرد و از کسی «نه» نشنیدیم. شما هم همت خواهید کرد که علیرغم محدودیتها و ممنوعیتها به اهدافمان برسیم.
او یادآور شد: ما اینجا با کسی درنمیافتیم چون نه زورمان میرسد و نه چنین ارادهای داریم. میخواهیم در شرایط موجود کشور فرصتی برای دیده شدن آثار فراهم کنیم.
با پیشنهاد محمود کلاری دبیر بخش دیجیتال آرت، ابراهیم حقیقی، کامبیز درم بخش، سیف الله صمدیان و آزاده اخلاقی به عنوان داوران بخش دیجیتال آرت جشنواره آنلاین «هنر زنده است» معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی جشنواره «هنر زنده است»، با پیشنهاد محمود کلاری دبیر بخش دیجیتال آرت و تأیید شورای سیاستگذاری جشنواره، ابراهیم حقیقی (طراح گرافیک و عکاس) کامبیز درم بخش (کاریکاتوریست و طراح گرافیک)، سیف الله صمدیان (عکاس و فیلمساز)، آزاده اخلاقی (عکاس و فیلمساز) بهعنوان اعضای داوری بخش دیجیتال آرت جشنواره «هنر زنده است» انتخاب شدند.
این بخش به شکل رقابتی در ده عنوان برگزار می شود و بنا به تشخیص هیئت داوران آثار مختلف شرکت کننده در بخش مسابقه و نگاه نو قرار می گیرند.
فراخوان اولین جشنواره آنلاین «هنر زنده است» در چهار بخش فیلم به دبیری کمال تبریزی، تئاتر به دبیری بهروز غریبپور، موسیقی به دبیری فردین خلعتبری و دیجیتال آرت به دبیری محمود کلاری بیستونهم آذرماه منتشر شد و علاقهمندان جهت شرکت در بخشهای مختلف جشنواره آنلاین «هنر زنده است» میتوانند با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی https://portal.aafestival.ir به مطالعه متن فراخوان و ثبت اثر بپردازند.
نخستین دوره جشنواره آنلاین «هنر زنده است» را مؤسسه فرهنگی هنری «برداشت آخر» و مجموعه فرهنگی هنری «مربع ۱۱» برگزار می کنند. این جشنواره به صورت رقابتی و غیررقابتی در شبکههای اینترنتی با حمایت مادی بخش خصوصی و حمایت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ۱۰ لغایت ۲۰ اسفندماه سال جاری برگزار میشود
با حضور فرماندار و مسئولین شهرستان رضوانشهر اختتامیه جشنواره فرهنگی و هنری وسکه با شعار #درخانهبمانیم با همت هنرمندان شهرستان رضوانشهر به دبیری سرکار خانم دکتر میترا تقی نژاد و همراهی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان رضوانشهر و شهرداری پرهسر با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار گردید.
در پایان این مراسم از عوامل اجرایی و برگزیدگان جشنواره با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره تجلیل بعمل آمد. جوایز سایر برگزیدگان به آدرسی پستی آنها ارسال خواهد شد.
این جشنواره ها در راستای بهبود فضای خانواده های ایرانی در بحران مقابله با کرونا ویروس و به منظور بالا بردن روحیه هنرمندان و جوانان در ایام قرنطینه ،با شعار در خانه بمانیم برگذار شد. جشنواره های ملی آنلاین وسکه با انتشار فراخوان در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ از طریق خبرگزاریها و صفحه رسمی جشنواره، اولین جشنواره خود با نام آوای وسکه را برگزار کرد این جشنواره شامل بخشهای: دکلمه، گویندگی، شعر و دلنوشته و خوانندگی بوده است.
این جشنواره با اعلام نتایج از طریق دوازده داور و انتخاب ۱۶ برگزیده از بین ۱۱۵۳ اثر ارسالی به دبیرخانه در تاریخ ۲۵ فرودین ماه ۱۳۹۹ به کار خود پایان داد.
جشنواره دوم با عنوان سینمایش، دومین جشنواره ملی نلاین وسکه در بخش های بازیگری، تئاتر، نمایشنامه نویس، فیلمنامه نویسی و فیلم کوتاه در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ برگزار شد. این جشنواره به داوری ۱۶هنرمند پیشکسوت ملی با انتخاب ۲۲ اثر از بین ۸۷۶ اثر ارسالی در تاریخ ۳۰ ام تیرماه به کار خود پایان داد.
دومین دوره جشنواره ادبی هنری حیات در چهارچوب مسئولیت اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس و در چهار بخش داستان کوتاه بزرگسال، داستان کوتاه کودک، داستان کوتاه نوجوان و نقاشی دیواری برگزار خواهد شد.
داوطلبان شرکت در این جشنواره میتوانند با مراجعه به سایت این جشنواره به نشانی http://www.hayatfest.ir ضمن مطالعه فراخوان آثار خود را از همین طریق به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند
نخستین جشنواره فرهنگی بانوان کارآفرین (ایران باننو) با هدف تقویت نظام خانواده و حمایت از کارآفرینی بانوان ایران زمین برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی جشنواره ایران بانو؛ این جشنواره در حیطههای مختلف فرهنگی-هنری و در بخشهای بانوان کارآفرین برتر، عکس، شبکههای اجتماعی، فیلم کوتاه، تیزر، موشن، کلیپ، پویانمایی، رسانه، پژوهش، کتاب، مقاله، موسسات مردمنهاد و گروههای جهادی خیریه برگزار خواهد شد.
دبیرخانه جشنواره بانوان کارآفرین با انتشار فراخوان از عموم علاقمندان دعوت به حضور در جشنواره کرده و بر این امر تاکید نموده که در این جشنواره که بهصورت آنلاین برگزار میشود، آماتورهای خوشقریحه بهاندازه حرفهایهای باسابقه مجال حضور دارند.
جشنواره تخصصی بانوان کارآفرین توسط تشکل مردمنهاد ایران باننو با حمایت ستاد پیشرفت جامع منطقهای ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برگزار میشود و هیات داورانی برآمده از چهرههای مطرح عرصه فرهنگ و هنر، داوری این جشنواره را برعهده دارند.
علاقمندان تا هفته اول بهمن امکان ارسال آثار شان را دارند. انتهای بهمن ماه از برگزیدگان جشنواره تقدیر به عمل خواهد آمد.
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این جشنواره به پایگاه خبری iranbaneno.ir مراجعه کنند و یا از طریق پیامرسانهای اجتماعی با شماره ۰۹۳۷۶۴۹۴۳۵۹ در ارتباط باشند. امکان تماس با دبیرخانه جشنواره نیز از طریق ۰۲۱۸۶۰۴۷۷۲۱ میسر است.
متن فراخوان اولین جشنواره تخصصی بانوان کارآفرین به شرح زیر است:
نخستین جشنواره تخصصی بانوان کارآفرین(ایران باننو) برای شناسایی و معرفی برترین بانوان کارآفرین و همچنین بهترین آثار هنری(عکس، شبکههای اجتماعی، فیلم کوتاه، تیزر، موشن، رسانه، کلیپ، پویانمایی، پژوهش، کتاب، مقاله، موسسات مردمنهاد و گروههای جهادی خیریه) مرتبط با کارآفرینی بانوان توسط تشکل مردمنهاد ایران باننو با حمایت ستاد پیشرفت جامع منطقهای ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برگزار میشود.
آثاری که با رویکردی خلاقانه و نوآورانه به بازنمایی هنری کارآفرینی بانوان و جلوههای حضور آنان در اجتماع پرداخته و تلاش میکنند از همگونی کارآفرینی بانوان با سبک زندگی ایرانی-اسلامی بگویند،
در این جشنواره از اهمیت ویژهای برخوردارند.
این جشنواره با اجرای کامل ضوابط و شیوهنامههای وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.
محورهای جشنواره
بخشی از محورهای پیشنهادی جشنواره ایران باننو در ذیل میآید:
اقتصاد سایبری و نقش آن در توسعه فعالیت های اقتصادی-اجتماعی بانوان
بازاریابی دیجیتال
مدیریت زمان توسط زنان کارآفرین و حفظ توازن نقشهای اجتماعی و خانوادگی
تقسیم کار درون خانواده
تربیت و آموزش فرزندان و حفظ اشتغال
تعاونیها و نقش آن در توسعه کسب و کار خانگی
خیریهها و نقش آن در توسعه کسب و کار خانگی
ظرفیت های بومی و محلی کسب و کار خانگی و بانوان
گروههای جهادی، مساجد و هیاتهای مذهبی و نقش آنها در محرومیتزدایی و افزایش اشتغال
نقشپذیری زن ایرانی تراز انقلاب اسلامی (حفظ خانواده، فرزندآوری، تفاوت با جوامع غربی، الگوبرداری از جوامع همسان و...)
بخشهای جشنواره
۱) عکس
۲) شبکههای اجتماعی
۳) فیلم کوتاه
۴)ویدیوآرت، تیزر، موشن، کلیپ، پویانمایی
۵) رسانه، پژوهش، کتاب، مقاله
۶) موسسات مردمنهاد و گروههای جهادی خیریه
۷) بانوان برتر کارآفرین
مقررات
عکسهای با فرمت jpeg حداکثر حجم فایل ۱۰ مگابایت، پذیرفته میشوند.
در بخش شبکههای اجتماعی، فقط صفحات اجتماعی اختصاصی بانوان کارآفرین یا صفحات اطلاعرسانی مرتبط با کارآفرینی بانوان و نظیر آن قادر به رقابت هستند.
فیلم های کوتاه کمتر از ۵دقیقه و در فرمت mp۴ پذیرفته میشوند.
ویدیوآرت، تیزر، موشن، کلیپ و پویانماییهای کمتر از یک دقیقه و در فرمت mp۴ پذیرفته میشوند.
در بخش رسانه، پژوهش، کتاب و مقاله، فقط رسانههای مولد و محتواهای تولیدی مورد قبول واقع خواهند شد.
در بخش موسسات مردمنهاد و گروههای جهادی خیریه، ارسال شرح خلاصه فعالیت و معرفی گردانندگان موسسات یا گروهها الزامی است.
تاریخ تولید محصولات بخشهای پنجگانه ابتدایی جشنواره، نباید بیشتر از پنج سال قبل باشد.
پس از راهیابی آثار به جشنواره امکان خارج کردن آنها از برنامه جشنواره وجود ندارد.
از نظر دبیرخانه جشنواره، ارسال کننده اثر مالک اثر شناخته میشود. هرگونه مسئولیت ناشی از آن و پاسخگویی به پیامدهای حقوقی ناشی از آن با ارسال کننده اثر خواهد بود.
ارسال آثار بهمعنای پذیرش تمامی مقررات این جشنواره و تصمیمگیری در مورد مسائل پیشبینی نشده با برگزارکننده است.
جوایز جشنواره
در هر یک از بخشهای هفتگانه جشنواره به سه نفر از برترینها جایزه مادی به همراه لوح تقدیر اهدا خواهد شد.
جایزه مالی نفر اول هر کدام از بخشها ۳میلیون تومان، نفر دوم ۲میلیون تومان و نفر سوم ۱میلیون تومان است.
جایزه ویژه ۳میلیون تومانی برای بهترین بانوی شرکتکننده در جشنواره
جایزه ویژه ۳میلیون تومانی برای سوژه برتر جشنواره
سه جایزه حمایتی ۵میلیون تومانی از تولید محصولات بعدی سه برگزیده برتر جشنواره
*گاهشمار جشنواره
تاریخ شروع ثبت نام: اول دی ۱۳۹۹
تاریخ پایان ثبت نام و ارسال آثار: هفته اول بهمن ۱۳۹۹
اعلام کاندیداها و اختتامیه: انتهای بهمن ۱۳۹۹
*نحوه ارسال آثار
علاقمندان به حضور در جشنواره لازم است اثر(یا لینک اثر) خود را به همراه رزومهای مختصر و یک قطعه عکس پرسنلی خودشان به شماره ۰۹۳۷۶۴۹۴۳۵۹ واتسآپ کنند.
امکان ارسال آثار از طریق پست الکترونیک Info@iranbaneno.irمیسر است. دبیرخانه جشنواره با شماره تماس ۰۲۱۸۶۰۴۷۷۲۱پاسخگوست.
توصیه مهم
به علاقمندان شرکت در بخشهای ۳ و ۴ جشنواره(فیلم و تیزر و...) توصیه می شود ابتدا آثار خود را در یکی از سامانههای اشتراک ویدیوی مجاز (نظیر آپارات) بارگذاری کرده و سپس لینک اثر را از طریق واتس آپ یا ایمیل ارسال کنند.
بهروز رضوی با تصریح بر اینکه بزرگترین گناه در زمینه بازار مکاره کلاسهای فن بیان و گویندگی، بر گردن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تاکید کرد: باید از جانب این وزارتخانه رسیدگی صورت بگیرد.
برنامه «گفتگوی اجتماعی» رادیو گفتوگو با موضوع کلاسهای فن بیان و گویندگی، از کلاهبرداری تا خیانت و با حضور بهروز رضوی گوینده صدا و سیما در استودیو و شهرام گیل آبادی رئیس خانه تئاتر به صورت تلفنی به روی آنتن رفت.
شهرام گیل آبادی با بیان اینکه مسئله گویندگی و فن بیان و فعالیت در امور هنری برای جوانان جذاب است، گفت: این حوزه ویترین خوش آب و رنگی دارد و البته متاسفانه تقریبا هیچ نظارتی در این زمینه نمیشود. گاهی اوقات خیلی از کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند اذعان دارند پول در راه اندازی آموزشگاه است.
وی به فعالیت اساتید فن بیان و گویندگی در گذشتههای نه چندان دور اشاره و بیان کرد: یک زمانی استاد حمید سمندریان را در رادیو داشتیم که به شاگردان خود فن بیان درس میدادند و خیلی از هنرپیشهها، گویندگان و مجریان در کلاسهای وی شرکت میکردند و فخر آنها این بود که حمید سمندریان بزرگ به آنها فن بیان آموزش میدهند.
رئیس خانه تئاتر با تصریح بر اینکه بسیاری از بزرگان حوزه صدا و گویندگی با وجود مهارتهایی که دارند اما هیچ گاه مانند بسیاری از تازه کارها، در ویترینهای خوش و رنگ لعاب کلاسهای آموزشی حضور ندارند، بیان کرد: آنقدر نامها و نشانهای گمنام، بی تجربه و کم بهره در این حوزه فعالیت میکنند و بزرگ شدهاند که کلاسهای فن بیان و گویندگی تبدیل به یک بازار مکاره شده است.
وی دلیل این وضعیت را نبود نظارت دانست و عنوان کرد: این بازار مکاره اساسا نه هیچ کمکی به رسانه نمیکند و نه هیچ استعدادی را کشف میکند. این شرایط باعث گمراهی علاقه مندان به حوزه گویندگی و فن بیان و ایجاد توهم در آنها است.
در ادامه بهروز رضوی با تصریح بر اینکه بزرگترین گناه در زمینه بازار مکاره کلاسهای فن بیان و گویندگی، بر گردن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تاکید کرد: باید از جانب این وزارت خانه رسیدگی صورت بگیرد تا موسسات، کلاسها و افراد ناسالم فرصت اظهار وجود نکنند.
وی تصریح کرد: وقتی رسیدگی وجود ندارد، طبیعتا هر کسی به طمع نصیبی که از این بازار خواهد برد، اقداماتی میکند که نتیجه آن سرخوردگی برای علاقه مندان این حوزه خواهد بود.
گوینده صدا و سیما با اشاره به اینکه در طول دوران تدریس، کمترین میزان شهریه را دریافت کردهایم و بر این کار اصرار دارم، عنوان کرد: ۵۰% کسانی که به دنبال فن بیان و گویندگی میآیند، نان خور خانواده هستند و باید از پول خانواده برای آن خرج کنند.
وی افزود: از سوی دیگر تعداد محدودی برای کلاس پذیرفته میشوند زیرا قصد داریم در کلاسها گفتگو و مباحثه کنیم و برآوردی از آنها داشته باشم. متاسفانه این رویهها در بسیاری از این کلاسها رعایت نمیشود.
مژده به تیوالی های عزیز
افتتاح بخش تماشا و دانلود رایگان فیلم و انیمیشن های روز دنیا
از اول آذر ماه شما همراهان میتوانید در کنار دانلود آثار ایرانی پخش شده در شبکه نمایش خانگی از تماشای رایگان آثار روز سینمای جهان (فیلم، انیمیشن، مستند، سریال) به صورت رایگان بهره مند شوید
این آثار به صورت فیلم و سریال در بخش تماشا و دانلود رایگان تیوال قرار میگیرید
نکته قابل توجه بهروزرسانی روزانه این بخش است.
همچنین شما علاقمندان میتوانید از این پس در صورت پیدا نکردن فیلم یا سریال محبوبتان با بخش پشتیبانی آنلاین در تماس باشید تا در صورت پخش اثر در شبکه نمایش خانگی امکان دانلود یا تماشای رایگان آن اثر برای شما در تیوال فراهم شود.
محمدرضا خردمند و دکتر میترا تقی نژاد طی حکمی از سوی سهیلا لطیفی به عنوان دبیران هنری نخستین جشنواره ملی هنری فرشتگان ماندگار منصوب شدند.
محمدرضا خردمند دبیر هنری جشنواره در پیامی برای نخستین جشنواره ملی فرشتگان ماندگار نوشته است:
با توجه به این دوران سخت کرونایی، بودن در دنیای هنر موهبتی است، اگر تاب ماندن در آن را نیز داشته باشیم. همیشه چالشها فراوان بوده اند اما شمع هنر باید روشن و روشن تر شود.
رویدادها و جشنواره های هنری از جمله جشنواره فرشتگان ماندگار فرصتی است تا شناختی از ظرفیت های هنرمندان و جوانان و اجرای آثارشان فراهم شود و گونه های مختلف هنری متناسب با سلایق متنوع کنار هم ارائه شود. جشنواره ملی فرشتگان ماندگار و حضور گروه های هنری متنوع بیانگر بالندگی و پویایی هنر است که در متن جامعه امروز ما جریان دارد و ضرورت دارد با شناخت نیازها و توانمندی های آن به آینده هنری ایران بیندیشیم.
جشنواره ملی هنری فرشتگان ماندگار رمز تداومِ بودن، ماندن و همت بالایی است برای حرکتی رو به جلو و تثبیت خواستن و رشد و تعالی فرهنگ و هنر که شکستی باشد برای ویروس منحوس کوید ۱۹ تا لبخند مداوم همگان پایدار شود.
جشنواره فرشتگان ماندگار به عنوان یک حرکت فرهنگی و هنری گامی موثر جهت تقدیر و تقدیس از جامعه پزشکان و پرستاران خواهد بود.
دکتر میترا تقی نژاد دیگر دبیر هنری جشنواره ملی هنری فرشتگان ماندگار جهت برگزاری این جشنواره در این دوران شیوع ویروس کرونا و درباره رویکرد این جشنواره هنری طی پیامی نوشت:
ضمن آرزوی عافیت برای اهالی رسانه و ادای احترام به مدافعان و شهدای سلامت تلاش داریم تا با تاسیس دبیرخانه دائمی جشنواره ملی هنری فرشتگان ماندگار نوید پویایی و رشد تئاتر در سراسر کشور باشیم و آموزش و پژوهش در دبیرخانه از اهم امور بوده و از تمام ظرفیت های علمی و هنری نظیر مدیران گروه های هنری سراسر کشور می توان استفاده نمود و راه اندازی بخش انتقادات و پیشنهادات گامی با هدف در افق و چشم انداز پیش رو است.
من باور دارم که اکنون هنر ایرانی فارغ از تعارفات معمول، سرافراز و سربلند است و با ایده ها و اندیشههای درخشان، چشم به قله ها دارد. فردای هنر ایرانی روشنتر از امروز خواهد بود.
هنر ایرانی گنجینه ای ارزشمند، ناب و ماندگار را از زمان های دور تا به امروز در خود جای داده و ما نیز جهت پویایی در این مسیر قدم بر می داریم.
از هنرمندان و هنردوستانی که در این جشنواره شرکت کرده اند سپاسگزارم و تشکری خاص از سرکار خانم سهیلا لطیفی به عنوان دبیر محترم جشنواره و همچنین از داوران و دبیران علمی و اجرایی جشنواره بابت زحماتشان تشکر می نمایم
برامون پیش اومده که وقتی یه عکس معروف از یه منطقه یا منظره رو میبینیم دلمون میخواد شبیه اون عکس رو با دوربینمون بندازیم ولی هر چقدر تلاش میکنیم باز هم نمیتونیم به همون خوبی عکاسی کنیم. یکی از دلایل این اتفاق اینکه که با ترکیب بندی آشنایی نداریم.
ترکیب بندی توی عکاسی این امکان رو برامون ایجاد میکنه تا المانهایی رو که قراره عکاسی کنیم به گونهای توی تصویر قرار بدیم که زیبایی عکس دو چندان بشه. برای این کار نیازمند این هستیم که یه سری اصول کلی رو فرا بگیریم تا بتونیم به خوبی روشهای ترکیببندی رو به کار بگیریم.
اگر دوست دارید بیشتر با مفهوم ترکیببندی آشنا بشید میتونید توی وبینار
آشنایی با عکاسی |با رویکرد ترکیببندی| شرکت کنید.
https://www.tiwall.com/p/online.photography
«شازده کوچولو » نوشتهی نویسنده فرانسوی آنتوان دوسنت اگزوپری با ترجمهی ندا حسن زاده با صدا و روایت محمدرضا ژاله محصول نشر ۳۶۰ درجه منتشر شد .
از دیگر عوامل می توان به آترین آدلان آهنگساز)، علی سلطانی (ناظر ضبط)، حسین شکوهی (صداگذاری)، نسیم شجاعی (آوا و همخوان)، پریسا آبادی (ترانه سُرا)، ماهرخ سلیمانی پور (طراح لباس)، علیرضا چالوک (مدیر مارکتینگ)، گلاره رنجبر (مدیر روابط عمومی)، سارا حدادی (مشاور رسانه ای)، محمد صادق زرجویان (عکاس و موشن گرافی)، علی غیاثوند (جلوه های ویژه) و همراهی کمپانی لاویبل اشاره کرد.
پرسشنامه حاضر در چارچوب یک پژوهش رساله کارشناسی ارشد با عنوان «تاثیرتماشاخانههای خصوصی بر وضعیت تئاتردرتهران از دید هنرمندان تئاتر» طراحی شده است.
آنچه از اهمیت نهایی، برخوردار است، پاسخ های صادقانهی شما برای نتیجه گیری بهتر میباشد. این پرسشنامه بدون نام است و اطلاعات مستخرج از آن در کنار دادههای دیگر به صورت آمارههای میانگین و در قالب اعداد و ارقام و جدول های مربوط به شکلی کاملا گمنام ارائه میشود.
» برای شرکت در این پرسشنامه اینجا را کلیک کنید.
انجمن حمایت از کودکان کار، به مناسبت ۲۳ خرداد، روز جهانی مبارزه با کار کودک، وبینار تخصصی آسیب شناسی کار کودکان را برگزار می کند.
به گزارش روابط عمومی انجمن حمایت از کودکان کار، این وبینار آنلاین ساعت ۲۰ شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ به صورت آنلاین در سایت انجمن به آدرس اینترنتی ww.apcl.org.ir برگزار می شود.
این وبینار آنلاین با هدف ترویج مبارزه علیه کار کودک و حمایت از کودکان کار براساس شعار جهانی سال ۲۰۲۰ سازمان جهانی کار با عنوان در بحران کرونا بیشتر از همیشه مراقب کودکان کار باشید، برگزار می شود.
براساس این گزارش در وبینار روز جهانی مبارزه با کار کودک ، سعی شده است تا مشکلات کودکان کار در دوران کرونا بررسی شده و برای آنان راهکاری متناسب با ساختار دولتی و غیردولتی ارایه شود.
به گفته نسیم سندیانی، مدیر روابط عمومی انجمن حمایت از کودکان کار، این وبینار که از دو بخش تشکیل شده است در بخش اول قاسم حسنی دربارهی تاریخچه و ریشههای کار کودک، نقش تشکلهای غیردولتی در مبارزه علیه کار کودک، شرایط کنونی کودکان کار و تاثیر مضاعف کرونا بر گسترش دامنهی کار کودکان صحبت میکند و در بخش دوم از کتاب کار کودک در ایران رونمایی میشود.
قاسم حسنی، مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان کار دربارهی این وبینار گفت: کودکان بهدلیل نابسامانیهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و... از حقوق انسانی خود محروم مانده و به ناگریز به کار در کارگاهها، منازل، مزارع، بنادر و خیابانها مبادرت ورزیدهاند و با توجه به بحرانهای فراگیر اجتماعی، بیشترین تاثیر منفی بر زندگی و معیشت فرودستترین اقشار اجتماعی وارد میشود که تشکلهای غیردولتی به شکل خودانگیخته برای رفع موانع پیشروی جوامع و مشکلات این چنینی تاسیس شدهاند.
همچنین لطف اله محسنی، مولف کتاب کار کودک در ایران که سمت ریاست هیات مدیره انجمن را نیز داراست، با اشاره به لزوم تدوین این کتاب به خبرنگار ما گفت: با توجه به مسایل جدی در حوزهی حقوق کودکان که توفیق آن علاوه بر مبارزه با فقر، جنگ و تبعیض طبقاتی در گرو مشارکت نهادهای عمومی، مسئولیتپذیری و آگاهی همهی سطوح جامعه، افزایش دانش فنی متخصصان و فعالان مربوطه بهویژه نهادهای سیاستگذار، قانونگذار و جامعهی مدنی است، سعی کرده است با رویکردی علمی و براساس یافتههای حاصل از پژوهشهای جهانی و تجارب بومی بر این دانش فنی بیافزاید.
انجمن حمایت از کودکان کار بهعنوان نهادی داوطلبانه و غیردولتی از سال ۸۱ تاکنون در مراکز خود، به بیش از ۱۲ هزار کودک کار، کودک آسیبدیده و در معرض آسیب، خدمات آموزشی و حمایتی ارائه کرده است.
همچنین در راستای رشد همه جانبهی کودکان، انجمن حمایت از کودکان کار در حال حاضر یکهزار و 414 کودک را در چهار مرکز خود در تهران و یک مرکز در شهرستان بم، زیر پوشش حمایتی قرار داده است.
به گزارش رسانه نخستین فستیوال بین المللی شادواره رنگی، هیات داوران این فستیوال طی بیانیه ای اسامی برگزیدگان را اعلام کردند .
این بیانیه به شرح ذیل می باشد:
بشر با هنر در خیلی ادوارِ توانفرسای تاریخی جان خود و همنوعان خود را نجات بخشیده است.
این راز هنر است که زنده میکند و زندگی میبخشد.
تاریخ بشر با هنر کلمه و کلماتی تابناک و درخشان چنان حک شده است که منشور کوروش گواه آن میباشد.
آیا اینها همه از هنر نشأت گرفته است؟!
طی اعصار، دوستی و رفاقت دیرینة انسان با هنر تعاملی نجاتبخش بهخود گرفته است.
جمایت و پشتیبانی هنر از انسان که دستآورد خود اوست، درجة امید زندگی را به سرحدِ مسرور بودن وشادمان بودن میرساند.
در تاریخ بهمن ماه ۱۳۹۸ جهان با ورود ویروسی دگرگون شد، زمین را سکوت حزنآلودی فراگرفت، در خانه حبس شدیم. هنر پادرمیانی نمود؛ حامی شد، ناجی شد، امید بخشید، شادی و نشاط تقدیم کرد و راهی تازه برای زندگی جدید با شرایط اکنون پیش آورد.
انگیزة زندگی را دوباره نمایان ساخت که انسان برخیز، بخوان، برقص، یاری کن، بساز و به جنبش درآورد همانجا که هستی. در محدوده و چهارچوب خانه و خانواده. اینگونه شد جهانِ تغییر یافته از ویروس. انسان معاصر امروز که تمام دانشهای بشری برایش بهپا خاسته بودند تا آرامش را به او هدیه دهند، از تعامل گروهی اجتماع منع شد. آیا هنر و ادبیات رفیقان انحصار بهترین انتخاب نمیباشد.
جشنوارة بینالمللی شادوارة دنیای رنگی از دل ایران زمین، با فرهنگ غنی زندگی همراه امید آغاز شد. در زمانیکه جهان بیمرز گشته و انسان به خانه و خانواده پناه آورده است، باز هم در این دوران بهترین امید و انگیزه برای ما انسانها برای بازگشت به هنروادبیات و سکوت میباشد. در هنروادبیات، سکوت، خانه و خانواده به دور از طبیعت و جمع که جزئی از روح آدمیست، خود را مرور میکنیم تا راهی تازه برای زندگی شاد و پر از امید بیابیم. در همین راستا ما نیز قدمی برداشتیم برای همه، حتا خودمان. رقابت را از بخش کودک برداشتیم تا ریشة کودکانمان بدون دغدغه با آرامش در اینروزها قوت بگیرد. شاد باشد، تفریح کند و لذت ببرد. برای تعدادی از جوانان و بزرگترها هدیهای درنظر گرفته شد که هزینة هنر شود.
گروه داوران این شادواره پیشنهاد میکند:
در همة دورههای برگزاری محوریت اصلی خانواده باشد.
مورد دوم؛ تا برگزاری جشنوارة بعدی تعاملی دوطرفه بین شرکتکنندگان و دبیرخانه برنامهریزی شود.
سومین مورد؛ کودکان، نوجوانان، جوانان و خانواده را با هنر و ادبیات غنی ایران آشتی دهیم.
و چهارمین مورد؛ صفحه مجازی شادواره، مکانی برای ارائه آثار هنری درطول سال باشد.
اعلام نتایج اولین فستیوال شادواره دنیای رنگی
اسفند-اردیبهشت
۱۳۹۹_۱۳۹۸
در بخش
۱- اولین اثر
بردیا بهمئی از شهرستان امیدیه
۲-آرا مردمی:
محمد رضاکارگر قزوین
۳-خلاقیت خانواده:
امیر فاضل و دخترشان ناز رو فاضل از تهران
هانیه کسایی و دخترشان باران نجاتیان از تهران
۴_فیلم:
سرزمین جوراب های گمشده خانم حمیده حقدل شیراز
۵-نقاشی:
ژیلاقوامی سنندج
۶-خانه رنگی شهر رنگی:
احمد مرتضوی امیدیه
محمد حسین شریفی امیدیه
۷-موسیقی:
پالین از لس آنجلس
ابی دریایی تهران
۸- نگاه به موضوع جشنواره:
علی اکبر پشم فروشان اهواز
۹-مفاهیم انسانی (صلح و دوستی)
روشا میر آفتاب تهران
۱۰_خلاقیت هنری :
زهرا سحر امیدیه
۱۱-دابسمش: کارگروهی (آتنا، فاطمه، سحر، راز و آرزو) تهران
۱۲-حرفه ای ها :
علی یدالهی تهران
بهرام بهبهانی تهران
در بخش استند آپ کمدی داوران با تشکر از شرکت کنندگان در این بخش انتخابی نداشتند.
اگر پوستر را با معنای فارسی آن، آگهی و اعلان، در نظر بگیریم؛ پوستر می تواند با یک خطابه یا سخنرانی برابر باشد. این خطابه یا سخنرانی هم میتواند بسیار طولانی و کسل کننده و پر ابهام باشد و هم موجز، مختصر و خلاق. سخنرانی طولانی، شبیه یک گزارش طویل و خسته کننده و یک سخنرانی موجز مانند یک بیت شعر از سعدی و حافظ است.
به تعبیر ساده تر، برای اینکه به فردی بگوییم که کار کردن فعالیتی بسیار ضروری و لذت بخش است، می توانیم چند ساعتی برای او سخنرانی کنیم و در نهایت مخاطب خود را کسل و خسته نماییم و در نتیجه از رساندن مقصود خود نیز باز بمانیم. یا میتوانیم در قالب یک بیت شعر بگوییم
نابرده رنج گنج میسر نمیشود مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد
به نظر بنده از هر کسی که بپرسید گزینه دو را به عنوان شیوه لذت بخش تر و جذابتر انتخاب میکند.
دوباره به بحث اصلی خودمان، پوستر، برمیگردیم. قبلا بیان شد که پوستر، چون یک آگهی و اعلان است میتواند با سخنرانی مقایسه بشود. از یک سو می تواند همانند یک خطابه طولانی کسل کننده و پر ابهام باشد و از سویی مانند یک شعر مختصر و زیبا. انتخاب این که سخنرانی پرایهام در پوستر شکل بگیرد و یا اختصار، کاملا در حیطه اختیارات طراح است. همانطور که در سخنرانی با کلمات و گفته ها سر و کار داریم و اختصار یا طولانی شدن بحث به تعداد و نحوه استفاده ما از کلمات بستگی دارد، در پوستر هم این عناصر تجسمی هستند که جای کلمات را میگیرند.
مخاطب در مواجهه اولیه با پوسترهایی که به لحاظ بصری شلوغ و پر ابهام هستند و عناصر و نمادهای بصری بسیار زیادی دارند، باید وقت بیشتری را صرف کند تا یکیک این عناصر را درک، ارتباط میان آنها را کشف و در نهایت مفهوم مورد نظر طراح را از کل این مجموعه دریابد معمولاً این گونه پوستر ها در برقراری سریع، صحیح و موثر ارتباط با مخاطب ضعیف و تا حدود زیادی کم اثر عمل می کنند.
اما پوسترهایی که با کمترین عناصر بصری و در نتیجه ارتباط بسیار ساده و موجز میان این عناصر اقدام به بیان مفهومی خاص میکنند طبیعتاً در سریعترین زمان ممکن مفهوم مورد نظر خود را به مخاطب میرسانند و در نتیجه به سرعت به مقصود خود خواهند رسید. در واقع در اینجا طراح است که با خلاقانهترین نوع برخورد با عناصر بصری، مفهوم مورد نظر خود را بسیار ساده و موجز به مخاطب میرساند.
البته این سادگی و موجز بودن تنها در مرحله انتقال پیام از اثر به مخاطب معنا مییابد و در زمان تولید پیام پیچیدگیهای بسیار دارد. کما اینکه وقتی شما بخواهید یک خطابه طولانی بگویید کار خیلی راحتی در تولید محتوی انجام خواهید داد. در واقع صدها یا هزاران کلمه را پشت سر هم قطار می کنید تا به مقصود خود برسید. اما وقتی قرار باشد در یک بیت شعر مفهوم کل آن سخنرانی را بیان کنید، کار در مرحله تولید برای شما بسیار سخت و برای مخاطب در مرحله دریافت بسیار آسان و دلنشین خواهد بود. کار طراحی هم که میخواهد پوستر خود را بسیار خلاق و موجز طراحی کند بسیار سخت است ولی پیام به راحتی و در حداقل زمان ممکن به مخاطب خواهد رسید.
یکی از بارزترین نمونه های مختصرگویی و ایجاز در دنیای گرافیک، گرافیک مینیمال است که نمونههای بسیار شاخصی از آن را در دنیای گرافیک دیده، می بینیم و در آینده نیز خواهیم بود. گرافیک مینیمال در طراحی پوستر یا به عبارت سادهتر طراحی پوستر مینیمال همان بیان بسیار مختصر و مفید در طراحی پوستر است.در این شاخه از طراحی پوستر، دیگر حتی با یک بیت شعر هم روبرو نیستیم و شاید بتوان گفت که با یک هایکو در مواجه هستیم. بسیار کوتاه، مختصر و شیرین.
طراحان پوستر مینیمال بسیاری در جهان گرافیک حضور دارند و هر یک از ما احتمالا تعدادی از آنها را می شناسیم و در مورد آثار هریک از آنها نظرهایی نیز داریم. اما بحث امروز ما در مورد آثار بهنام رئیسیان طراح پوستر مینیمال ایرانی است.
او در فرایند به کارگیری عناصر بصری در پوستر همانند تمامی طراحان مینیمال در تاریخ گرافیک عمل میکند و اصرار بسیار شدیدی در کوتاه گویی و استفاده خلاقانه از حداقل عناصر بصری برای بیان مفهوم خود دارد. اما آنجا که بهنام رئیسیان را طراحی مستقل از سایر طراحان مینیمال عالم گرافیک میکند و شکل و شمایلی خاص به آثار او میدهد، تمایل این طراح به کاربرد خلاقانه و شاعرانه تصویر است که به عقیده بنده از خصیصه فرهنگ ایرانی وی یا همان طبع شاعرانه و بذلهگوی ایرانی نشات میگیرد.
اما بحث دیگر در پوسترهای بهنام رئیسیان شباهت تصویرسازیهای پوسترهای این طراح به نشانه یا لوگو است که شاید از پافشاری او به اختصارگویی بر میآید. این تصاویر به قدری به نشانه شبیهند که شخصاً احساس میکنم اگر آنها را از قاب پوستر بیرون بیاوریم و در ماهیت لوگو قرار دهیم چیزی از ارزشهای بصری و محتوایی آنها کاسته نمی شود و به همان شکل به بیان و مفهوم مورد نظر خود خواهد پرداخت. البته این ویژگی در تمامی پوسترهای رئیسیان صادق نیست؛ ولی در اکثریت آنها قابل جستجو و یافتن است؛ که بیان کننده میل شدید طراح به مختصر کردن و موفقیت بسیار او در جهتدار نمودن عناصر بصری برای بیان مفهوم و شکلگیری یک تصویر گویا و زیباست.
نکته جالب توجه دیگر در پوستر های رئیسیان تمرکزی است که در ترکیببندی پوسترها دیده میشود و صرفاً عناصر اصلی پوستر را در یک نقطه متمرکز میکند تا چشم مخاطب زحمت چندانی برای پیدا کردن عناصر مهم برای دریافت مفهوم به خود ندهد و این ویژگی هم دلیلی برای افزایش سرعت بیان و دریافت مفهوم در پوسترهای اوست.
تا به اینجا درباره نحوه بیان مفهوم سرعت، انتقال مفاهیم و شکل بیان، سخن گفتیم اما مطلبی که در پوستر بسیار مهم به نظر می رسد جذابیتهای بصری لازم برای جذب مخاطب به سمت اثر است که در آثار رئیسیان این جذابیتها را در چند مورد می توان بررسی نمود:
۱ -تصویرسازیهای خلاقانه و ایدهپردازیهای جذاب در تصویرسازی های پوسترها.
۲ . فضای خلوتی که در پوسترها قابل مشاهده است و این به همان تمرکزگرایی در ترکیب بندی پوسترهای او برمیگردد.
۳ -استفاده بسیار کم اما درخشان و جذاب از رنگ برای کمک به بیان مختصر و مینیمال پوسترها.
در نهایت باید بگویم وقتی مخاطب در شلوغی و ازدهام عناصر بصری در جامعه با پوستر های متفاوتی روبرو می شود که با فضایی بسیار خلوت و تمرکزی خاص در چیدمان و ترکیبی خلاقانه از عناصر بصری در تصویرسازی شکل گرفته اند، بی اختیار چند لحظه ای در برابر آنها خواهد کرد و این همان چند لحظه ای است که پوستر نیاز دارد تا مخاطب را وادار به برقراری ارتباط با خود کند. در واقع همین چند لحظه کافی است تا مخاطب مشتری پر و پا قرص پوستر شود و بهنام رئیسیان در این مورد هم موفق عمل می کند.
اما نکته دیگر در مورد پوسترهای رئیسیان فراگیر بودن مفاهیم آنها یا به عبارتی جهانشمول بودن مفاهیم پوسترهای اوست. به تعبیر درست تر نمی توان تصویرسازیهای رئیسیان در پوسترهایش را به فرهنگی خاص مثلاً فرهنگ ایرانی، فرهنگ ژاپنی یا هر فرهنگ دیگری اطلاق کرد. فقط می توان گفت این پوستر ها طرح هایی انسانی برای تمام انسان ها هستند و برای درک مفاهیم این پوستر ها شما نیاز به درک مفاهیم انسانی در سطح جهان دارید و نمی توانید آن ها را با عناصر فرهنگی یک ملت درک و دریافت کنید.
وقتی رئیسیان در پوسترهایش در مورد صلح، اقیانوس ها، جنگ، خشونت علیه زنان و موضوعات دیگر صحبت می کند با عناصر بصری بین المللی به بیان مفهوم مورد نظرش می پردازد. یعنی همان حسی که یک زن ایرانی از پوستر خشونت علیه زنان درمییابد، زنی دیگر در بولیوی هم همان حس را درک میکند، در روسیه در آفریقا و در جای جای جهان نیز به همین نحو. اگر در مورد جنگ صحبت می کند این حس جهان شمول است و اگر در مورد دموکراسی صحبت میکند همین طور. او در تمام موضوعات این گونه است و نمیتوانیم بگوییم که مثلا این موضوع که در فلان پوستر وی بیان شده فقط برای ایرانی ها یا ژاپنی ها یا چینی ها قابل درک است و سایر ملل از درک آن آن عاجزند و این یکی دیگر از ویژگیهای پوسترهای رئیسیان است.
در انتهای این نوشته باید بگویم که بسیار خوشحالم که در کشوری که بسیاری تکرار و تعدد عناصر بصری، چه از طرف جامعه و چه از طرف طراحان متخصص در حوزه گرافیک و همچنین سایر حوزه های طراحی به یک فرهنگ جذاب و مورد توجه تبدیل شده و پیگیری می شود، با آثار طراحی روبرو شدم که با حداقل جزئیات و عناصر بصری مفهوم مورد نظر خود را بیان کرده و در عین حال بسیار زیبا و جذاب هستند.
سعید سلیمی / طراح گرافیک و مدرس دانشگاه / ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی عبادرضا اسلامی کولایی را به عنوان رییس فرهنگسرای نیاوران منصوب کرد.
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران، با توجه به انتصاب سید عباس سجادی، رییس سابق فرهنگسرای نیاوران به عنوان معاون شهرداری منطقه یک تهران در اواخر سال ۱۳۹۸، عبادرضا اسلامی کولایی به عنوان رییس فرهنگسرای نیاوران منصوب شد.
در بازدید سید مجتبی حسینی معاون امور هنری، حمید قبادی مشاور اجرایی، سید امین مویدی مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری و مهدی افضلی مدیر عامل بنیاد رودکی در عصر چهارشنبه ۲۷ فروردین از فرهنگسرای نیاوران، عبادرضا اسلامی کولایی به عنوان رییس فرهنگسرای نیاوران معرفی شد.
سید مجتبی حسینی در حکمی برای عبادرضا اسلامی کولایی نوشته است: نظر به تعهد، تجربه و سوابق ارزنده کاری جناب عالی و به موجب این حکم به عنوان مشاور اینجانب و رییس فرهنگسرای نیاوران منصوب می شوید.
ضروری است با سرلوحه قرار دادن قانون و مقررات و برنامه راهبردی معاونت امور هنری و به کارگیری نیروهای کاردان، متعهد و کارآمد و با سازماندهی متفکرانه و هوشمندانه تمام امکانات و منابع در اختیار به همراه برنامه ریزی اصولی و هدفمند نسبت به انجام وظایفی که به عهده گرفته اید مجدانه کوشش نمایید.
امید است با اتکال به ایزد متعال در انجام وظایف محوله و نیل به اهداف و سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کوشا و موفق باشید.
عبادرضا اسلامی پیشتر عضو شورا و معاون موسسه آموزشی علمی، کاربردی فرهنگ و هنر را بر عهده داشته است. معاونت اداری، مالی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، مدیریت کل پشتیبانی شرکت بازرگانی دولتی ایران، قائم مقام و معاونت موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران و معاونت گردشگری و صنایع دستی کانون جهانگردی و اتومبیل رانی و معاونت فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان از دیگر سوابق اسلامی است.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از خدمات سید عباس سجادی قدردانی کرد.
--
دبیر جشنواره ملی آوای وسکه از دریافت ۱۱۵۱ اثر در نخستین جشنواره ملی آوای وسکه خبرداد و گفت: طبق رای هیات داوران، ۱۴ نفر به عنوان برگزیده جشنواره و ۳ نفر به عنوان استعدادیابی انتخاب شدند.
دکتر میترا تقی نژاد دبیر نخستین جشنواره ملی آوای وسکه از پایان داوری نخستین جشنواره ملی آوای وسکه خبرداد و گفت: پس از بررسی، تعداد ۱۱۵۱ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که طبق رای هیات داوران، ۱۴ نفر به عنوان برگزیدگان جشنواره و ۳ نفر به عنوان استعداد نو انتخاب و معرفی شدند.
وی افزود: این جشنواره در سطح کشوری برگزار شد و داوری آثار دریافتی توسط داوران مطرح کشوری: مهدی ایوبی، علی اکبر یاغی تبار، حسن علیشیری، محمدرضا خردمند، حسن اسماعیل پور، نوید امینی، شبنم حکیم هاشمی، علیرضا ایرانمهر، امیرحسین کریمی، حمید عبدلی، مجتبی کبیری و رادوین امیری انجام شد.
اسامی برگزیده شدگان به شرح ذیل است:
خوانندگی:
- مجتبی حاتمی نیا
- نوید أدیب زاده
- صدرا شریف
دکلمه:
- مریم رضایی مهر
- فاطمه لنده
- محسن خراسانی
استعدادیابی:
- محمدجواد عاشوری
- ناهید میرحسنی
- پدرام شعبانی
ترانه سرایی:
- رضا صفری
- سجاد منتظری
شعر:
- محمد بزرگی
- فاطمه طاجانی
- مجتبی شنیده
دلنوشته:
- حدیثه فرهاد کیائی
- فریناز مختاری
- سارا ناصری
دکتر میترا تقی نژاد در پایان اشاره کرد و گفت: جشنواره های ملی متعددی را برنامه ریزی کرده ایم که بزودی فراخوان آن ها منتشر خواهد شد.
موسسه وسکه با همکاری گروهی از هنرمندان در راستای بهبود فضای خانوادههای ایرانی در مقابله با بیماری کرونا و به منظور بالا بردن روحیه هنرمندان و جوانان در زمان قرنطینه، جشنواره ملی آنلاین فرهنگی هنری را با شعار در خانه بمانیم آغاز کرد.
دبیر جشنواره ملی آنلاین فرهنگی هنری آوای وسکه افزود: این جشنواره در بخشهای خوانندگی، گویندگی، دکلمه، نریشن، ترانه سرایی، شعر و دلنوشته برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند آثار خود را از امروز تا پنجم فروردینماه سال آینده از طریق واتس اپ به شماره ۰۹۳۳۶۶۷۴۲۹۸ ارسال کنند.
میترا تقینژاد افزود: داوران این جشنواره محمدرضا خردمند، حسن اسماعیلپور، نوید امینی، علی اکبر یاغی تبار، مهدی ایوبی، حسن علیشیری، شبنم حکیم هاشمی، علیرضا ایرانمهر، مجتبی کبیری، امیرحسین، رادوین امیری و حمید عبدلی هستند.
وی با اشاره به شرایط شرکت در این جشنواره گفت: آثار بخش صوتی (خوانندگی، دکلمه و نویسندگی) باید به صورت ویدئو از طریق گوشی موبایل با حداکثر زمان یک دقیقه در فضای خانه ضبط شده باشند.
دبیر جشنواره ملی آنلاین فرهنگی هنری آوای وسکه افزود: آثار ضبط شده در استودیو برای ارسال به بخش داوری پذیرفته نخواهند شد.
با توجه به شیوع ویروس کرونا و قرنطینه خانگی شهروندان این جشنواره میتواند باعث بهبود فضای خانوادههای ایرانی برای مقابله با این بحران باشد.
با آرزوی آرامش و تندرستی برای همه هموطنان و همه انسانها، به آگاهی میرسد در ادامه لغو برنامههای هنری تا پایان سال ۹۸ به دلیل شیوع ویروس کرونا، بهای آخرین سری از بلیتهای لغو شده، نیز طبق برنامه اعلامشده تیوال، امروز چهارشنبه ۲۸ اسفند ماه ۹۸ به همان کارتی که خرید با آن انجام شدهبود بازگردانده شد و با این گام، ماموریت اصلی تیوال در پشتیبانی پیامدهای این دوره برای بازار هنر و فرهنگ مرتبط با خود به پایان رسید.
تیم پشتیبانی تیوال از طریق چت آنلاین، ایمیل و شبکههای اجتماعی همچنان فعال و آماده پاسخگویی به سوالات و پرسشهای کاربران و هنرمندان محترم است.
امیدواریم با توجه کامل به رهنمودهای بهداشتی و پایبندی جدی به قاعده #در_خانه_بمانیم به زودی کنار هم در شکوفایی دوباره زندگی در بهار از تماشای هنر لذت ببریم.
پیرو اطلاعیههای قبلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با توجه به ادامه شرایط انتقال بیماری کرونا، تمامی برنامههای فرهنگی، هنری و سینمایی سراسر کشور تا پایان سال تعطیل خواهد بود.
متن اطلاعیه مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شرح ذیل است:
«پیرو اطلاعیههای قبلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به علت استمرار شرایط انتقال بیماری در کشور، بدین وسیله اعلام میشود با تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا و تاکید صنوف مرتبط، تعطیلی تمامی برنامههای فرهنگی، هنری و سینمایی سراسر کشور تا پایان سال ادامه دارد.
همچنین طبق تصمیم سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری کلیه شوراهای پروانه ساخت تا اطلاع ثانوی تعطیل و پروانه ساختی برای آثار سینمایی و غیرسینمایی صادر نخواهد شد. ضمن اینکه «کارگروه بررسی آسیبهای کرونا در سینما» نیز تشکیل شده است.»
از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سه نوبت با اطلاعیههایی تعطیلی تمامی برنامههای فرهنگی، هنری و سینمایی را اطلاعرسانی کرده بود.
با آرزوی تندرستی برای هموطنان عزیزمان و همه انسانها، پیرو تعطیلیهای گسترده برنامههای هنری برای پیشگیری از شیوع فزاینده ویروس کرونا، گزارش عملکرد تیوال در پشتیبانی از کاربران و خریداران برنامههای لغو شده، تا تاریخ ۱۶ اسفند ۹۸ به شرح زیر تقدیم میشود:
۱. تلاش برای ارتباط تنگاتنگ با مراجع تصمیمگیر برای آگاهی سریع از تصمیمات و تعطیلیها و اطلاعرسانی بیدرنگ به صورت عمومی در قالب اطلاعیه و به صورت خصوصی با پیامک به خود خریداران.
۲. با توجه به ناگزیری تیوال در قطع موقت پاسخگویی تلفنی برای حفظ تندرستی همکاران و توان کاری ایشان، سامانه چت آنلاین راهاندازی شد تا ارتباط مستقیم و سریع با کاربران حفظ شود.
۳. همکاری و تعامل با بانکهای طرف همکاری برای ارایه اطلاعات، تعاملات مالی و بازگشت هزینه بلیتها به همان کارت که برای خرید بهره بردهشده با کمترین نیاز به دخالت خریداران.
۴. بهای بیش از ۸۰٪ بلیتها در ۷ روز از نخستین روز تعطیلی (۴ اسفندماه ۹۸) به حساب خریداران بازگشت، و بهای حدود ۲۰٪ دیگر بلیتها (شامل پروژههای پر مخاطبی همچون قهوه قجری و کنسرت علیرضا قربانی) در فاصله ۸ روز بعدتر بازگرداندهشد و انجام آن با پیامک به آگاهی هر خریدار رسید. در این مدت کسانی که کارت خرید آنها دچار مشکلاتی بود به صورت خاص مورد رسیدگی قرار گرفتند.
امیدواریم خیلی زود این دوران سپری شده و کنار هم از تماشای هنر لذت ببریم و بیاموزیم :-)